VN-Thriller van het Jaar: 13 uur van Deon Meyer

Deon Meyer heeft met ’13 uur’ de beste thriller van het jaar geschreven, aldus Vrij Nederland. Voor deze 33e editie van de VN Detective & Thrillergids had de jury keuze uit 380 nieuw verschenen spannende boeken, waarvan er zeven op de shortlist voor Thriller van het Jaar stonden.

De jury over het boek: De vertelde tijd in 13 uur bedraagt precies dertien uur. In dat tijdsbestek moeten twee moorden en een verdwijning worden opgelost. Op alle criteria scoort Deon Meyer hoog. (…) Meyer vertelt het extreem snel, verhaalstukjes duren vaak maar enkele alinea’s en tot het eind blijven ze in een vlecht met elkaar verwoven. De stijl die naar adem doet happen past precies bij het gegeven dat er een meisje is dat nog op de vlucht is. Du moment, een heel boek lang. Meyer vertelt de avonturen van Bennie Griessel in een vaart die de jury ongekend vindt.’

Over de auteur
Deon Meyer (1958) is de internationale bestsellerauteur van zeven misdaadthrillers die zich in Zuid-Afrika afspelen. Zijn boeken hebben vele internationale prijzen ontvangen in onder andere Duitsland, Frankrijk en Zweden, en zijn in 25 talen vertaald.

Lees ook:Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer verovert Europa
Lees ook:Onzichtbaar: nieuwste thriller Deon Meyer
Lees ook:Deon Meyer laat Bennie Griessel weer hoofdrol spelen
Lees ook:Crimezone Thriller Awards: Tess Gerritsen + Charles den Tex
Lees ook:Grote namen op Boekenbeurs 2013 in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.