De duistere kant van de modellenwereld

Morgen verschijnt ‘Gevaarlijk spel’ van Mari Jungstedt. Zij wordt gezien als een van de beste misdaadauteurs van Scandinavië. Haar nieuwste boek is een heerlijke zomerthriller over de vernietigende aantrekkingskracht van de modellenwereld. Jungstedt neemt je mee naar de duistere kant van dit aanlokkelijke en meedogenloze leven.

Middelbare scholiere Jenny Lenvin is pas geleden door de scout van een modellenbureau ontdekt. Haar leven draait opeens om glamour en feestjes met bekende Zweden, en om het eeuwige dun blijven. Ze begint een affaire met modefotograaf Markus Sandberg. Dan wordt Sandberg na afloop van een fotosessie op Gotland aangevallen door een onbekende en worden de directeur van het modellenbureau en een voormalig model dood aangetroffen. Commissaris Anders Knutas en zijn collega Karin Jacobsson moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat Jenny het volgende slachtoffer wordt.

Over de auteur
Mari Jungstedt (1962), van oorsprong journaliste en televisiepresentatrice, geldt sinds haar debuut ‘Die je niet ziet‘ (2005) als een van de beste misdaadauteurs van Scandinavië. In Zweden gingen haar boeken inmiddels meer dan twee miljoen keer over de toonbank en in Duitsland zijn al haar boeken verfilmd. Mari Jungstedt woont in Stockholm, maar ’s zomers verblijft ze met haar gezin vooral op het eiland Gotland, waar ook haar boeken zich afspelen.

[isbn]9789022999288[/isbn]

Lees ook:Literaire thriller van een van Zwedens meest geliefde auteurs
Lees ook:Facebook topvrouw Sheryl Sandberg motiveert vrouwen
Lees ook:Fris boek over stoppen of minderen met alcohol
Lees ook:Deel twee Stieg Larssons Millenium-trilogie in première
Lees ook:Boekentip van Tess Gerritsen: De Dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.