Fris boek over stoppen of minderen met alcohol

‘Dit keer zou ik het anders aanpakken. De koe bij de horens vatten. Het lek boven krijgen. Ik zou een jaar van de fles blijven, zoals nog nooit iemand van de fles was gebleven.’

Vandaag is ‘Nou, nog eentje dan’ van Mariëtte Wijne verschenen.

Tekstschrijver en illustrator Mariëtte Wijne dronk jarenlang te vaak, te veel en om de verkeerde redenen. In oktober 2009 stopte ze en ging op zoek naar de wortels van haar drankprobleem. In Nou, nog eentje dan beschrijft de auteur in dagboekvorm haar belevenissen als beginnend geheelonthouder en blikt ze terug op een leven met alcohol. Wanneer begon ze te drinken? Op welk moment veranderde een gezellig glaasje in een drinkgelag? Waarom moest ze stoppen? En: hoe is het haar gelukt?

De zoektocht naar haar gecompliceerde relatie met alcohol brengt Mariëtte Wijne bij ex-drinkers en bij mensen die proberen te minderen of te stoppen, bij diverse deskundigen en instanties; van de AA en het Trimbos-instituut tot een luxueuze privékliniek. ‘Nou, nog eentje dan’, opgewekt van toon en vrolijk geïllustreerd, is een persoonlijk verhaal over een probleem waar ruim één miljoen Nederlanders mee worstelen. Een bemoedigend boek voor iedereen die wil stoppen met (te veel) drinken. Praktische tips, achtergrondinformatie, adressen en links maken dit actuele boek compleet.

Over de auteur
Mariëtte Wijne werkt als tekstschrijver en illustrator voor opdrachtgevers in de kunst-, mode- en reissector.

[isbn]9789046808818[/isbn]

Lees ook:Mariëtte Wijne was alcoholverslaafd
Lees ook:Boekenblog leest Alcoholvrije puber
Lees ook:Kinderen en alcohol; gevolgen van drankgebruik
Lees ook:Mariëtte Wolf – Het geheim van De Telegraaf
Lees ook:De duistere kant van de modellenwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.