Literaire thriller van een van Zwedens meest geliefde auteurs

De lekkerste thriller voor in de hangmat deze zomer – zo omschrijft A.W. Bruna het nieuwste boek van Mari Jungstedt. In Zweden zijn er maar liefst twee miljoen exemplaren van ‘Dubbele stilte’ verkocht. Ze geldt als een van de beste misdaadauteurs van Scandinavië en haar populariteit neemt nog steeds toe.

Het is eind juni en het echtpaar Andrea en Sam gaat samen met twee bevriende stellen voor een korte vakantie naar het eiland Fårö, waar ze het Ingmar Bergman-filmfestival zullen bezoeken. De verwachtingen zijn hooggespannen. Maar eenmaal op het filmfestival aangekomen gooit één sms’je voor alle drie de stellen alles overhoop.

Een lang verborgen geheim komt aan de oppervlakte en vakantieplezier maakt plaats voor oncontroleerbare woede. De gevolgen zijn verschrikkelijk – en dodelijk. Alleen twee zeer ervaren Gotlandse politiemensen kunnen deze opengetrokken beerput weer dichtgooien: commissaris Anders Knutas en zijn collega Karin Jacobsson.

Over de auteur
Mari Jungstedt, van oorsprong journaliste en televisiepresentatrice, geldt sinds haar debuut ‘Die je niet ziet’ (2005) als een van de beste misdaadauteurs van Scandinavië. In Zweden gingen haar boeken inmiddels bijna twee miljoen keer over de toonbank en in Duitsland zijn al haar boeken verfilmd. Mari Jungstedt woont in Stockholm, maar ’s zomers verblijft ze met haar gezin vooral op het eiland Gotland, waar ook haar boeken zich afspelen.

[isbn]9789022999271[/isbn]

Lees ook:De duistere kant van de modellenwereld
Lees ook:Download zondag gratis Karin Slaughter App
Lees ook:Deel twee Stieg Larssons Millenium-trilogie in première
Lees ook:Karin Slaughter is jarig en trakteert lezers op gratis App
Lees ook:Uitgeverij Cargo richt Slaughterhouse op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.