Hiphop-journalist Saul van Stapele schrijft roman

Het debuut ‘Witte Panters’ van Saul van Stapele is een razendsnelle roman vol straatrumoer, over vriendschap, rapmuziek en dromen van een groots leven – en over identiteitsvorming, criminaliteit als entertainment en multiculturele polarisatie.

J.J. en John zijn twee blanke puberjongens met ouders die overal Begrip voor hebben. Hun enige rebellie bestaat uit obsessief skunk roken, Grand Theft Auto spelen en naar gangsta rap luisteren. Op zoek naar tegengas, kicks en avontuur, zoeken J.J. en John aansluiting bij de jongens die in hun stad rondhangen op pleintjes, die op televisie ‘straatterroristen’ worden genoemd en voor wie iedereen bang is. Ze dromen van een rapcarrière nadat ze zich, net als hun Amerikaanse voorbeelden, als geharde straatrebellen bewezen hebben – maar raken de grip op hun eigen mythevorming kwijt.

Over de auteur
Saul van Stapele is schrijver en journalist voor onder andere NRC Handelsblad en wordt regelmatig geraadpleegd door prominente media als kenner op het gebied van hiphop, entertainment en (inter)nationale straatcultuur. Eerder schreef hij hiphopstandaardwerk ‘Van Brooklyn Naar Breukelen‘ en Crips.nl, waarvoor hij zich zeven jaar lang onderdompelde in de Haagse straat-cultuur. Zijn unieke ervaringen met hiphop en het straatleven legden de basis voor zijn nieuwste boek.

[isbn]9789048815159[/isbn]

Lees ook:Een spannend jongens- en marketingboek inéén
Lees ook:iPad succes uit Nederland: Me the Media
Lees ook:Iowa City uitgeroepen tot ‘City of Literature’
Lees ook:U klets uit uw nek; invloed van media op politiek en publiek
Lees ook:Venus is hot, Mars is cool – nieuwe John Gray verwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.