U klets uit uw nek; invloed van media op politiek en publiek

Over de rol van de media in de politiek wordt door journalisten en politici veel gezegd en geschreven. Zelden echter worden beweringen over de inhoud en invloed van de media onderbouwd met meer dan anekdotisch bewijs. ‘U kletst uit uw nek’ brengt op een begrijpelijke manier in kaart wat meer dan vijftig jaar onderzoek naar de invloed van media op politiek en publiek heeft opgeleverd.

Het boek – dat morgen verschijnt – laat zien dat de berichtgeving over politiek vandaag de dag inderdaad te wensen overlaat en gedreven wordt door de waan van de dag. Dit is niet zonder gevolgen: voor de politicus, die zich bij alles wat hij doet moet afvragen hoe dat publicitair zal uitpakken, én voor de burger, die cynischer wordt over de ‘Haagse kaasstolp’, maar zich ook in het stemhokje door de berichtgeving laat leiden.

Over de auteur
Rens Vliegenthart (1980) is universitair hoofddocent politieke communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit op het immigratiedebat in Nederland en ontving voor zijn proefschrift de prijs voor het beste Nederlandse communicatiewetenschappelijke proefschrift van 2007. Naast wetenschappelijke artikelen schreef hij diverse opiniestukken in De Groene Amsterdammer, Trouw, NRC Handelsblad en De Standaard.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Jacques Bos ontdekt het ongrijpbare zelf
Lees ook:Vrije wil is geen illusie volgens Herman Kolk
Lees ook:Cees Nooteboom ontvangt eredoctoraat Vrije Universiteit Berlijn
Lees ook:Prominente auteurs geven visie op rechten van het dier
Lees ook:Biografie Joop den Uyl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.