Ontdek Het geschenk van Philip Snijder

De nieuwste roman van Philip Snijder is recent verschenen. Zaterdag kun je een interview met de auteur lezen over ‘Het geschenk’, maar vandaag duiken we al een beetje in het boek.

Een jongeman bezoekt zijn vader, die nog maar kort te leven heeft, in het ziekenhuis. Op de momenten dat hij tussen de zware behandelingen door aanspreekbaar is praten ze. Zijn vader doet hem het dringende verzoek zijn nooit gekende Groningse grootvader te gaan opzoeken. De jongeman belooft dit, maar schuift de ontmoeting zo lang voor zich uit dat hij uiteindelijk nog maar twee dagen de tijd heeft.

In een bewogen weekend, dat hem van een bejaardenhuis in Amsterdam tot een kanaaldorp in Oost-Groningen voert, reconstrueert hij het nu aflopende leven van zijn vader en werkt hij aan het geschenk dat hij op de valreep nog wil aanreiken: een herziene familiegeschiedenis. Op zondagavond moet die af zijn.

Over de auteur
Philip Snijder (1956) debuteerde in 2007 met ‘Zondagsgeld‘ dat genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs en waarvan inmiddels de tiende druk is verschenen. In 2011 volgde de roman ‘Retour Palermo‘, door HP/De Tijd uitgeroepen tot de beste roman van het jaar.

[isbn]9789045802732[/isbn]

Lees ook:Eerste Atlas Contact-boeken in ontvangst genomen
Lees ook:Mailen met… Philip Snijder over Het geschenk
Lees ook:Rosita Steenbeek stapt over naar Ambo | Anthos uitgevers
Lees ook:Susan Smit geeft Vloed weg!
Lees ook:Oek de Jong wint Gouden Boekenuil 2013 met Pier en oceaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.