Anne Frank leeft en woont op zolder

Shalom Auslander heeft een hilarische en ontroerende roman over een van de grootste taboes. Ontdek meer over het boek ‘Anne Frank leeft en woont op zolder’.

Solomon Kugel verhuist zijn gezin naar de veiligheid van het dorpje Stockton. Ver weg van de wereldgeschiedenis en het verleden. Na de renovatie van zijn boerderij ontdekt hij dat de stank van voor de verbouwing langzaam terugkeert en een irritant tikken klinkt door de verwarmingsbuizen. Een gek brandt oude huizen af in de omgeving en zijn malende moeder neemt bezit van een van de kamers die hij eigenlijk moet verhuren om in het huis te kunnen wonen. En dan ontdekt hij op zolder een oude vrouw die aan een boek werkt.

Auslander onderzoekt in deze krankzinnige en verontrustende roman de last en het misbruik van de geschiedenis. Genadeloos geestig, ontroerend en tragisch.

Over de auteur
Shalom Auslander groeide op in Monsey, New York. Hij schrijft voor bladen als GQ, Tablet, The New York Times Magazine en The New Yorker. Hij was genomineerd voor de Jewish Book Award, voor schrijvers onder de 35. ‘Anne Frank leeft en woont op zolder‘ is zijn tweede roman.

[isbn]9789046812662[/isbn]

Lees ook:David Barnouw over het fenomeen Anne Frank
Lees ook:Anne Frank te bewonderen op YouTube
Lees ook:Anne Frank schreef meer dan aantekeningen in dagboek
Lees ook:Anne Franks dagboeken en geschriften permanent te zien
Lees ook:Nieuwe verfilming ‘Het Dagboek van Anne Frank’ te zien op 4 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.