David Barnouw over het fenomeen Anne Frank

Meer dan een halve eeuw geleden verscheen ‘Het Achterhuis’. Niemand had nog van de schrijfster gehoord − Anne Frank, een meisje dat in maart 1945 op 15-jarige leeftijd de dood had gevonden in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Nu kent iedereen haar, hebben velen het boek gelezen en het toneelstuk of de verfilming van haar dramatische onderduikleven gezien.

‘Het Achterhuis’ wordt nog steeds verkocht en meer dan een miljoen toeristen bezoeken jaarlijks haar onderduikplek in het achterhuis aan de Prinsengracht. De Holocaust en Anne Frank lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wie is Anne Frank? Van wie is Anne Frank? Is haar kastanjeboom echt zo belangrijk? Zal haar faam voort blijven duren? Wat doen de Anne Frank Stichting en het Anne Frank-Fonds met haar nalatenschap? In ‘Het fenomeen Anne Frank’ worden voor het eerst alle zaken rond Anne Frank kritisch en in hun onderlinge samenhang behandeld.

Over de auteur
David Barnouw is onderzoeker en woordvoerder van het NIOD, het Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Hij is een van de samenstellers van de wetenschappelijke uitgave van de dagboeken van Anne Frank en heeft veel over haar gepubliceerd.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Anne Frank te bewonderen op YouTube
Lees ook:Anne Frank schreef meer dan aantekeningen in dagboek
Lees ook:Anne Franks dagboeken en geschriften permanent te zien
Lees ook:Disney werkt aan Anne Frankfilm
Lees ook:Nieuwe verfilming ‘Het Dagboek van Anne Frank’ te zien op 4 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.