Vader David Mendes da Silva schrijft schelmenroman

Recent is ‘De humeuren van meneer Utac’ verschenen. Een betoverend boek van meesterverteller Guilherme Mendes da Silva; scabreus, carnavalesk en vol humor. In deze autobiografisch getinte roman put de auteur uit een rijk zeemansleven, waarin maar liefst vijf vrouwen en zeven kinderen figureren.

Na vijftien jaar in Nederland te hebben gewoond, keert meneer Utac begin jaren zestig terug naar zijn geboorte-eiland Santiago (Kaapverdië) om te laten zien dat hij in het leven is geslaagd; dat de enigszins chaotische jongen die het eiland ontvluchtte een man van de wereld is geworden tijdens zijn jaren in Rotterdam en op zee.

Maar het wordt bepaald geen plezierige terugkeer. Meneer Utac vindt het eiland maar een achtergebleven zootje, wat hij zijn dorpsgenoten ongezouten duidelijk maakt. En ook Utacs neiging om op meerdere vrouwen tegelijk te vallen, zorgt voor de nodige wrijving en complicaties.

Over de auteur
Guilherme Mendes da Silva, in 1935 in Kaapverdië geboren, was kapitein op de grote vaart. De humeuren van meneer Utac is zijn eerste roman. Mendes da Silva, vader van voetballer David Mendes da Silva, woont in Rotterdam

[isbn]9789046811085[/isbn]

Lees ook:Nieuwe roman Esther J. Ending bij Lebowski
Lees ook:Sjanti Mahabier presenteert De keizer van Rotterdam in tien boekhandels
Lees ook:De allerlaatste caracara ter wereld van Peter Verhelst
Lees ook:Diamanten Kogel voor Bavo Dhooge
Lees ook:Win! Meneer Chartwell van Rebecca Hunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.