De allerlaatste caracara ter wereld van Peter Verhelst

‘Wat doe je met een vrouw die je in je netten hebt gevonden?’ Bijna argeloos laat Peter Verhelst op een van de eerste bladzijden van ‘De allerlaatste caracara ter wereld deze vraag vallen’, om hem verder, in elk geval voorlopig, onbeantwoord te laten. Peter Verhelst, veelgelauwerd auteur, pakt de lezer met beide handen vast om hem nooit meer los te laten.

In ‘De allerlaatste caracara ter wereld’ is Victor Duval, arts, jaren geleden aangekomen op een klein tropisch eiland, waar hij bevriend is geraakt met Patrix Coriolan, priester, en met Madame, uitbaatster van een koffiehuis. Op een dag gaat Cassandra Vital, een inheemse vrouw die haar geliefde aan de zee heeft verloren, op het strand met haar rug naar het eiland staan. Wanneer er dan plotseling vrouwen beginnen aan te spoelen ‘zoals de vissen en andere dingen na een storm’, is het uit met de rust en blijkt dat het verleden van Duval en de geschiedenis van het eiland onherroepelijk met elkaar verbonden zijn.

Verhelst is onmiskenbaar een van de belangrijkste auteurs in de hedendaagse Nederlandse literatuur. ‘De allerlaatste caracara ter wereld’ is even aanstekelijk als het veelbekroonde ‘Het geheim van de keel van de nachtegaal’ en even betoverend als ‘Tongkat’.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Ga mee met Peter Verhelst naar Droomland
Lees ook:Stripscenarioschrijver Yves Duval overleden
Lees ook:Peter Verhelst start als Gentse stadsdichter
Lees ook:Thrillerdebuut Tove Alsterdal in Nederland ook zo’n succes?
Lees ook:Onthutsende ontknoping in nieuwste thriller van Ann Cleeves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.