668 dingen doen aan het water

De reisgids 668 dingen doen aan het water beschrijft 668 leuke, originele uitstapjes voor alle leeftijden waarin het Nederlandse water centraal staat. Of dat nu een meer, de zee, een vijver, een beek, een rivier of kanaal is. Een heerlijk boek dus om inspiratie op te doen voor de komende zomerse dagen.

Doen
De doe-adressen zijn er voor iedere mood: relaxed, informatief en avontuurlijk. Ontspannen varen in een sloepje. Dobberen in een vreemdsoortig vaartuig zoals een klomp, waterbuggy of terrasboot. Per fluisterboot op beversafari in de Biesbosch. De zeilen hijsen van een majestueus schip. Raften, kajakken of kitesurfen in de branding van de Noordzee. Survivallen in de modder. Of kooiduiken tussen de haaien.

Eten en drinken
Van ijssalons en strandtenten tot sterrenrestaurants en alles ertussenin. Mooie terrassen, gezellige high tea-adressen, bruine scheepskroegen en smakelijke restaurants met uitzicht op onder andere de Friese meren, de Limburgse Maas en de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Maar ook varen met een picknickmand. Of nog luxer: met een eigen kok aan boord.

Slapen
Door heel Nederland kun je slapen aan het water. Vanuit je hotel, watervilla, tent, pipowagen of knusse bed & breakfast zie je de zee of kijk je uit op een meanderende rivier. Ook op het water zijn er talloze slaapplekken: slapen op een kampeervlot, op een hotel op palen boven zee, in een cruiseschip of in een gerestaureerde scheepsaak of voormalig boterscheepje in een bruisende stad is een bijzondere ervaring.

[isbn]9789021553450[/isbn]

Lees ook:Dag van de Friese Literatuur
Lees ook:Last minute moederdag tip! ENJOY giftsets!
Lees ook:Simon Keizer leest Kleine Dingen van Nico Dijkshoorn
Lees ook:Het familiegraf, derde deel van de Bergmankronieken
Lees ook:Eerste deel biografie Reve komt dit najaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.