Dag van de Friese Literatuur

De Rode Hoed te Amsterdam staat op 15 november 2008 in het teken van de vierde ‘Dag van de Friese Literatuur’. Tweetaligheid, daar draait het tijdens deze dag om. Tsead Bruinja, Arjan Hut en Albertina Soepboer lezen voor uit zowel hun Friese, als Nederlandstalige werk en praten over de voor- en nadelen van tweetaligheid.

Verder is er een programma-onderdeel met werk van de éminence grise van de Friese dichters Tiny Mulder.  Daarnaast wordt de nieuwe, uitgebreide editie van de Spiegel van de Friese poëzie gepresenteerd. Teake Oppewal, een van de samenstellers, zal het boek aanbieden aan Abram de Swaan, taalsocioloog en P.C. Hooftprijswinnaar.

Lees ook:Compartimenten van vernietiging
Lees ook:Campert, Mulder en Chabot brengen Tot Zoens op de planken
Lees ook:Groot draagvlak voor voortbestaan Friese taal
Lees ook:Gratis poëziebundel Judith Herzberg bij Trouw – za 9 feb
Lees ook:Jan Mulder is beroemder dan ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.