Op hoge hakken naar Santiago

‘Op hoge hakken naar Santiago’ beschrijft de negenhonderd kilometerlange voettocht van Cathelijne Paulus van Pauwvliet, een dertigjarige makelaar. Deze succesvolle dame zoekt verdieping in haar overvolle leven. Na een roerige bezinningsperiode hakt ze een knoop door en doet wat ze jaren geleden al van plan was: ze besluit in haar eentje de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te lopen. Een tocht van 900 kilometer door de weidse natuur, van het oosten naar het westen van Spanje.

In haar boek ‘Op hoge hakken naar Santiago’ maakt Cathelijne de lezer deelgenoot van alle facetten van haar reis. De korte voorbereidingstijd, de inhoud van haar kleine rugzak en de onvermijdelijke gedachte ‘Waar ben ik aan begonnen?’ Ze beschrijft de plaatsen en dorpjes die ze passeert en de stress die het dagelijks regelen van een slaapplaats met zich meebrengt. De snurkers op de slaapzalen, de pijn en het afzien tijdens het wandelen. Ook de bijzondere ontmoetingen met medepelgrims komen uitgebreid aan bod. Langzaam verandert haar voettocht van een slopende onderneming in een spirituele reis. Het wandelen heeft een louterend effect op Cathelijne, en er is zelfs ruimte voor de nodige hartstocht.

Het wordt een spannende reis en de afloop blijft lang onzeker. Eenmaal terug in Amsterdam vindt Cathelijne beetje bij beetje weer haar draai na een nomadenbestaan van ruim zes weken.

[isbn]9789025961497[/isbn]

Lees ook:Leerzaam boek Suzy Grobben: Ontmoetingen met bijzondere kinderen
Lees ook:Fotograaf legt in vijf jaar tijd alle hoofdsteden ter wereld vast
Lees ook:Herman Vuijsje Op weg naar Vladivostok
Lees ook:Koningin Beatrix krijgt Het Hoge Veluwe Boek
Lees ook:Zo speel je in op het gedrag van lezers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.