Leerzaam boek Suzy Grobben: Ontmoetingen met bijzondere kinderen

In juli is het boek Ontmoetingen met bijzondere kinderen van Suzy Grobben bij Boekenplan verschenen. Dit boek is vooral bedoeld voor ouders en begeleiders van doorgaans bijzondere, maar vaak onbegrepen kinderen, en bevat een aantal opvallende verhalen. De adviezen die Suzy omtrent deze kinderen geeft, kunnen helpen om bewuster met deze kinderen om te gaan. Saskia Boree nam een exemplaar onder de loep.

Het boek is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel beschrijft Suzy Grobben hoe zij in aanraking is gekomen met bijzondere kinderen. Ze vertelt hoe ze is begonnen als verpleegster, en hoe zij onder andere in aanraking is gekomen met Reiki. Een vriendin een arts van beroep, trok haar over de streep om zich verder met Reiki bezig te houden in haar eigen praktijk. In het hoofdstuk Gedachtevormen, schrijft ze onder andere over haar acceptatie van haar eigen gave, want ze omschrijft zichzelf als helderziend.

In het tweede gedeelte van het boek beschrijft zij haar ontmoetingen met speciale, maar vaak onbegrepen kinderen. De liefde voor kinderen werd al gevormd op de kraamafdeling tijdens haar werk als zuster. Op luchtige wijze introduceert ze de verhalen van deze kinderen, en hoe zij met hun speciale gave omgaat. We hebben het hier over kinderen die woordblind zijn, kinderen met een hoge gevoeligheid, kortom talenten die je zou kunnen omschrijven als handicap. Suzy leert deze kinderen te aarden en met licht om te gaan.

Naast deze verhalen heeft Ontmoetingen met bijzondere kinderen ook een bescheiden hoofdstuk met speciale oefeningen om deze kinderen houvast te geven. Deze oefeningen variëren van de zonnevlecht dichtdraaien tot een goede ademhalingsoefening. In het boek zijn ook handige tips en eet adviezen voor zowel deze bijzondere kinderen, als in het algemeen opgenomen.

De schrijfster schijnt niet alleen heel levendig over deze bijzondere kinderen te kunnen schrijven, ze kan ook uitstekend dichten. De verhalen worden naast haar eigen gedichten ook afgewisseld met wijze uitspraken van onder andere Rabindranath Tagore.

Dit boek is ook geschikt voor kinderen en jonge mensen die op zoek zijn naar hun eigen talenten, en is daardoor misschien niet voor iedereen weggelegd. Ontmoetingen met bijzondere kinderen kan voor de geïnteresseerde persoon zeker als leerzaam worden ervaren.

Tekst: Saskia Boree

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Dit najaar gaan we vóór positiviteit met Mark Verhees
Lees ook:MuseumMaandag: Juni – Maand van het Spannende Boek
Lees ook:Mister Universe 2006 geeft gratis dieet boek uit in ‘dikke gemeente’
Lees ook:Boekenblog leest ‘Eva’s dochter’ van Jaqcueline Zirkzee
Lees ook:Hard en teder: literaire porno van Thomas Blondeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.