En dan valt de Euro volgens Arjo Klamer

Politici en financiële bestuurders kunnen het zich natuurlijk niet permitteren om te beweren dat het einde van de euro nabij is. Maar de euro valt niet te redden, is de stellige overtuiging van econoom Arjo Klamer. Hij heeft er een boek over geschreven dat sinds vandaag verkrijgbaar is.

Dat de euro in de problemen is gekomen, ligt niet aan de financiële crisis. Kernprobleem is dat de Europese Unie geen volwaardige politieke unie is; er is geen sprake van een hechte Europese gemeenschap. Daardoor is de euro niet houdbaar. In dit uitdagende boek maakt Arjo Klamer duidelijk dat de val van de euro de kans biedt op een monetair systeem dat veel beter is afgestemd op de huidige dynamische en flexibele wereldeconomie.

Over de auteur
Arjo Klamer is hoogleraar culturele economie aan de Erasmus Universiteit en lector sociale innovatie aan Fontys Hogeschool. Al in 1991 uitte hij kritiek op het plan de euro in te voeren. Hij was mede-initiatiefnemer van de groep van zeventig economen die in 1997 een manifest tegen de euro ondertekenden. Hij is lid van het Sustainable Finance Lab.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Leve de euro! (gratis) – lees over euro-afschaf advies
Lees ook:Lessen uit de crash: een antwoord op de financiële crisis
Lees ook:De WIJ Economie cadeau voor Prinsjesdag
Lees ook:Nederland op de schop volgens Vermeend en Van der Ploeg
Lees ook:Duurzame bedrijfsvoering als effectieve concurrentiekracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.