Gerookte lekkernijen!

De rookoven is weer helemaal hot. En dat is goed nieuws, want gerookte gerechten zijn zo ontzettend lekker. Roken geeft ingrediënten een hele bijzondere smaak, niet te vergelijken met kant-en-klaar gerookte producten. En zelf roken is nog makkelijk ook. Zeker met ‘Gerookte lekkernijen’ van Cecile Thijssen bij de hand. Deze klassieker is nu volledig herzien en gemoderniseerd.

Was roken vroeger vooral bedoeld om etenswaren te conserveren, tegenwoordig worden ingrediënten vooral gerookt voor de heerlijke, subtiele rooksmaak. Die smaak is niet te omschrijven, die moet je proeven. Het roken zelf is erg eenvoudig: de rookoven kan gewoon op het fornuis of op gloeiend hete barbecue. Rookovens zijn tegenwoordig in elke kookwinkel te krijgen. Maar het is helemaal leuk om er zelf een te maken. Met een blik en een stuk aluminiumfolie kun je al aan de slag. Een kind kan de was doen.

Gerookte lekkernijen vertelt alles over de techniek van het roken en over alle variatiemogelijkheden. Natuurlijk staat er in dit boek een groot aantal heerlijke rookrecepten met vis, garnalen, mosselen, vlees, kip, wild en zelfs met groente, kaas, noten en zaden. Voor door de week of bij een feestelijke gelegenheid. Met dit boek én een rookoven, kan iedereen de meest fantastische gerookte lekkernijen op tafel te toveren!

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Snel, simpel en smakelijk koken met slechts vijf ingrediënten
Lees ook:Sauzenstelsel geheim van sterrenrestaurant Parkheuvel?
Lees ook:Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood
Lees ook:Alles moet op: de kunst van eten kopen en koken
Lees ook:Zweedse traditie in Nederland met bakboek FIKA van IKEA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.