Snel, simpel en smakelijk koken met slechts vijf ingrediënten

Het idee achter dit boek is even briljant als simpel: maak met slechts vijf ingrediënten de lekkerste gerechten. Zolang de ingrediënten en de combinaties goed zijn, is alles mogelijk. Dat bewijst James Tanner met dit boek. Los van de verrassende eenvoud van de heerlijke gerechten, bespaar je door het gebruik van maximaal 5 ingrediënten veel tijd, zowel in de keuken als bij het boodschappen doen. En dat is precies wat we allemaal willen, want we komen altijd ladingen tijd te kort. Dus lekker en gezond eten met minimale inspanningen. Makkelijker dan dit wordt het niet.

Als je thuis een gerecht maakt met maar vijf ingrediënten, is dat meestal omdat je geen tijd meer had om boodschappen te doen. In blinde paniek probeer je iets in elkaar te draaien met spullen uit de voorraadkast, waarvan de helft ook nog over de datum is. James Tanner laat in dit boek zien dat je met een minimaal aantal ingrediënten een maximaal resultaat kunt halen.

Tanner geeft ons bijna honderd makkelijke tongstrelende recepten die, behalve peper, zout en olie, niet meer dan vijf ingrediënten bevatten. De gerechten variëren van eenvoudige snacks tot hartige schotels, van doordeweekse maaltijden tot chique borden.

Over de auteur
James Tanner werkte met de gebroeders Roux in een tweesterrenrestaurant in Londen voordat hij, op 23-jarige leeftijd, zijn eerste restaurant opende samen met zijn broer. Tanner is co-auteur van twee kookboeken, For Chocolate Lovers en Icecream, en verschijnt regelmatig op de Britse televisie, onder andere in het BBC programma Ready, Steady, Cook.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Eenvoudige recepten in prachtig fotokookboek Sacha de Boer
Lees ook:Gerookte lekkernijen!
Lees ook:Koken voor vier personen voor negen euro
Lees ook:Happinez bundelt verrukkelijke vegetarische recepten
Lees ook:Alles moet op: de kunst van eten kopen en koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.