Sauzenstelsel geheim van sterrenrestaurant Parkheuvel?

Erik van Loo is chef-eigenaar van het gerenommeerde tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zijn keuken is er een van eerlijke bereidingen, wat je proeft is de beste kwaliteit ingrediënten en pure, echte smaken. De basis van zijn gerechten stoelt op wat Erik zijn ‘sauzenstelsel’ noemt. Voor hem is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind.

Van Loo’s sauzen, bouillons, jus en fonds zijn licht en eerlijk, en vormen het fundament van zijn signatuurgerechten. Erik: “Als ik mijn basisstelsel van sauzen niet tot mijn beschikking heb, dan ben ik net zo onthand als een zuurdesembakker zonder moederdeeg.”

Zoals iedere grote kunstenaar teruggrijpt op oude meesters, borduurt chef Van Loo voort op het werk van Auguste Escoffier, een van de grootste chefs uit de Franse keuken. Escoffier: “Sauzen spelen de hoofdrol in de keuken, fonds vormen de fundamentele basis. Een kok die iets goeds wil presteren zal juist daaraan grote aandacht moeten besteden.”

Smaak is herinnering. Smaak is beleving. ‘Sauzen’ gaat over de weg die een saus aflegt om saus te worden – een saus van Erik van Loo. Het is een zoektocht naar smaak, via de smaakpapillen van Erik. Een tocht die begint met het kiezen van de juiste ingrediënten en eindigt in de keuken van Parkheuvel: het domein waar de creativiteit van de meesterkok uitmondt in de mooiste en lekkerste gerechten.

De recepten zijn bedoeld voor serieuze (amateur)koks, kookscholen en iedereen die graag kookt. De gerechten zijn omgezet in toegankelijke en maakbare receptuur, aangevuld met stap-voor-stap fotografie.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Snel, simpel en smakelijk koken met slechts vijf ingrediënten
Lees ook:Kookboek van Margriet (en Sonja)
Lees ook:785 authentieke recepten uit Indonesië
Lees ook:Gerookte lekkernijen!
Lees ook:Eenvoudige recepten in prachtig fotokookboek Sacha de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.