Hugh Johnsons schotelt de beste wijnen voor

Geen idee welke wijn je de aankomende feestdagen moet schenken? Dan is Hugh Johnsons Wijngids 2011 misschien wel iets voor jou. In de gids geeft Hugh Johnson zijn deskundige oordeel over honderden wijnen van over de hele wereld.

Wijngoeroe Hugh Johnson geeft daarnaast actuele informatie over wijngebieden en -domeinen, verhelderende achtergrondverhalen en heeft aandacht voor oogstjaren, druivenrassen, jaargangtabellen en wijn-spijscombinaties. Bij elke wijn staat een korte beschrijving, indicatie van de kwaliteit en de beste jaren: welke wijnen te koesteren en welke een jaartje over te slaan

Er zijn wereldwijd al elf miljoen exemplaren van deze gids verschenen. Extra in de editie van dit jaar is een bijlage over de metamorfose van Spanje op wijngebied en het onderdeel ‘Houdt u van… probeer dan eens…’, zodat je nieuwe wijnen ontdekt.

Over de auteur
Met veertig jaar schrijven over wijn is Hugh Johnson een van ‘s werelds beroemdste en meest gerespecteerde autoriteiten op dit gebied. Zijn waardering voor wijn ontwikkelde hij als student op de Universiteit van Cambridge. In het verleden was hij voorzitter van de Circle of Wine Writers en nu is hij al 37 jaar voorzitter van The Sunday Times Wine Club.

John volgt nauwgezet alle ontwikkelingen en heeft de gave om de meest complexe aspecten van de wijnwereld begrijpelijk te maken. Hij schrijft met humor en intelligentie, wat heeft geleid tot een indrukwekkende serie boeken. Hij schreef onder andere de ‘Wijnatlas’ samen met de Grande dame van de wijn, Jancis Robinson.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Hugh Johnsons wijngids 2014
Lees ook:Cadeau voor de feestdagen: Het beste van de wijnalmanak
Lees ook:Geniet meer van wijn
Lees ook:Nog snel een wijncursus van Hubrecht Duijker voor kerst
Lees ook:De leukste wijncursus die er is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.