Anorexia, de duivel op mijn schouder

“Gisteren was ik met mijn moeder in de stad om een rokje te kopen voor mijn verjaardag. Telkens als ik een leuke zag, ging ik snel op zoek naar maatje S of 36. Mijn moeder kwam dan steeds aanzetten met XS of zelfs XXS en dat frustreerde me. Ik bedoel, zó dun ben ik nou ook weer niet.”

Dit is het huiveringwekkende verhaal van de vijftienjarige Marieke. Op haar eerste wandeling wordt zij door haar lotgenoten voortgeduwd… in een rolstoel. Ze weegt dan nog maar 36 kilo. In het dagboek dat ze bijhoudt vanaf haar opname in de kliniek, beschrijft ze haar gevecht tegen een eetstoornis.

Op sympathieke toon geeft Marieke je een beeld van wat de ziekte anorexia met haar doet. Leven in een roes van denken aan eten, calorieën tellen en verbranden. Veel sporten en zinloze bewegingen maken om een onsje méér kwijt te raken. Op meeslepende wijze vertelt ze over haar worsteling met onzekerheden en minderwaardigheidsgevoelens. Over haar eenzaamheid en het idee dat niemand haar aardig zal vinden als ze te dik is en dus niet perfect.

[isbn]9789078905448[/isbn]

Lees ook:Leontien van Moorsels rit van het leven
Lees ook:Weg met dat buikje geheel herzien
Lees ook:Kookboek voor het hele gezin van Amber Albarda
Lees ook:Meer dan 15.000 exemplaren verkocht van 100% gifvrij
Lees ook:Marieke Henselmans: eigenwijs je hypotheek aflossen

Eén reactie op “Anorexia, de duivel op mijn schouder

  1. Juspol

    Minder aandacht. En op andere wijze. Beter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.