Een kleine geschiedenis van Amerika

Waarom kozen miljoenen Europeanen in voorbije eeuwen voor een bestaan in de Nieuwe Wereld? Hoe waren de vrijheids- en gelijkheidsidealen van de Founding Fathers te rijmen met de praktijk van de slavernij? Op welke manier groeiden de Verenigde Staten uit tot wereldmacht?

Amerika is wel eens een ‘spiegel en vergrootglas van het Westen’ genoemd. Iedereen herkent het Vrijheidsbeeld, de wolkenkrabbers en de Golden Gate Bridge als symbolen van de moderne tijd. De invloed van de Amerikaanse cultuur is nog steeds enorm. Amerika fascineert én irriteert Europeanen al zo lang als het land bestaat.

‘Een kleine geschiedenis van Amerikageeft’ de grote lijn van de Amerikaanse geschiedenis weer, en plaatst politieke, sociaaleconomische en culturele ontwikkelingen in onderlinge samenhang. Het is een onmisbaar boek voor wie bekende en onbekende hoogtepunten uit de Amerikaanse geschiedenis helder en beknopt de revue wil zien passeren. Deze uitgave is bijgewerkt tot en met de presidentsjaren van Barack Obama.

Over de auteur
Dr. Jan van Oudheusden (1949) is historicus en schreef onder meer ‘Een kleine geschiedenis van China’ en ‘Een kleine geschiedenis van het Midden-Oosten’.

[isbn]9789035137677[/isbn]

Lees ook:Wat is er mis met Amerika?
Lees ook:Een kleine geschiedenis van het Midden-Oosten
Lees ook:Een kleine geschiedenis van de klassieke oudheid
Lees ook:Kleine wereldgeschiedenis van Jan van Oudheusden
Lees ook:Een kleine geschiedenis van China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.