Wat is er mis met Amerika?

In ‘Wat is er mis met Amerika?’ geven de auteurs hun visie op vier dilemma’s – de globalisering, de revolutie in de informatietechnologie, het chronische financieringstekort en het torenhoge energieverbruik – die van grote invloed zijn op de toekomst van Amerika, maar die desondanks door niemand lijken te worden aangepakt.

Amerika kan er volgens hen weer bovenop komen. De oplossingen liggen in de Amerikaanse geschiedenis, mits die juist geïnterpreteerd wordt. De verlamming van het politieke bestel en de vervaging van typisch Amerikaanse normen hebben een goede aanpak verhinderd. Wat Amerika nodig heeft, hoeft niet van ver te komen, hoeft niet nieuw te zijn. Er zijn waarden, prioriteiten en gebruiken nodig die zijn verankerd in de Amerikaanse geschiedenis en cultuur en die het land keer op keer hebben voortgestuwd. Volgens de auteurs zou de oplossing kunnen liggen in harder studeren, meer sparen, minder uitgeven en verstandig investeren.

De auteurs:
Thomas L. Friedman is bekend als schrijver, journalist en columnist. Hij heeft drie Pulitzers gewonnen en vijf bestsellers geschreven, waaronder het wereldwijd geprezen ‘De aarde is plat’.

Michael Mandelbaum is een groot kenner van de Amerikaanse buitenlandse politiek en werkt onder andere als hoogleraar aan The Johns Hopkins University School of Advanced International Studies in Washington, D.C.

[isbn]9789046811269[/isbn]

Lees ook:Een kleine geschiedenis van Amerika
Lees ook:Nieuw deel Ik Jan Cremer
Lees ook:Zoektocht Wim Jansen naar de ziel van Zuid-Amerika
Lees ook:Nora Ephron overleden; zij schreef When Harry Met Sally
Lees ook:Jeugdbendes “hardnekkige plaag” in Nederland

Eén reactie op “Wat is er mis met Amerika?

  1. Leon de Groot

    Klinkt als een interessant boek. De zelfde problematiek doet zich ook in Nederland voor, vergeet dat niet. Ik zal deze weblog vaker bezoeken. Bedankt voor de post!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.