Een leven tussen licht en duisternis

Michelangelo Merisi da Caravaggio heeft de meest dramatische schilderijen van zijn tijd gemaakt; veelal religieuze taferelen waarvoor hij echter gewone mensen als model gebruikte. Op verhelderende wijze laat Andrew Graham-Dixon zien hoe de schilderijen van Caravaggio zich onderscheiden door hun dramatiek, hun directheid en menselijkheid. In deze fascinerende biografie wordt gebruikgemaakt van al het belangrijke bronnenmateriaal dat voorhanden is, waaronder veel recent ontdekte documenten.

‘Caravaggio’ werpt een heel nieuw licht op de vriendschappen en vijandschappen van de schilder, zijn seksuele geaardheid, de omstandigheden die hem in 1606 tot de moord brachten die zo’n lange schaduw over de rest van zijn leven zou werpen, zijn gevangenschap op Malta en de gebeurtenissen die hebben geleid tot zijn vroegtijdige dood.

Over de auteur
Andrew Graham-Dixon schreef een groot aantal boeken over kunst, die vele malen zijn bekroond. Voor de BBC presenteerde hij zeven tv-series. Al meer dan 25 jaar heeft hij een column, eerst in The Independent, tegenwoordig in The Sunday Telegraph. Ruim tien jaar heeft hij het leven en werk van Caravaggio bestudeerd.

[isbn]9789046809488[/isbn]

Lees ook:Happy Mail: luchtige feelgoodroman met goeie grappen
Lees ook:Vijfentwintig jaar gedichten van Dingeman Kuilman
Lees ook:Kroniek van een vriendschap
Lees ook:Voor je stierf van Camilla Grebe en Åsa Träff
Lees ook:Moord op een diender – boek als eerbetoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.