Happy Mail: luchtige feelgoodroman met goeie grappen

Wat zou jij doen als je een mail kreeg van een vreemde met de volgende tekst: Hoi, we zijn hier nog wel even bezig. Wil jij Wilbur even uitlaten? Negeren, of toch antwoorden? De zestienjarige Ellie kiest voor het laatste. En voor ze het weet is ze verwikkeld in een grappige correspondentie met een jongen die zijn mails met G. ondertekent. Maar wat ze niet weet, is dat G. staat voor de naam van acteur Graham Larkin. Graham wordt naarmate ze meer mailen zo nieuwsgierig naar Ellie dat hij de opnames van zijn nieuwste film laat verplaatsen naar haar stad. Ellie moet niets weten van de drukte rond de filmploeg en Graham, tot ze ontdekt wie hij werkelijk is..

Verder in het boek krijgt Ellie problemen die voor menige tiener herkenbaar zijn. Een ruzie met haar beste vriendin, twijfelen over de jongen die je leuk vindt, ontevredenheid over haar rode haar.. De problemen van Graham zijn een heel stuk minder herkenbaar. Maar daarom niet minder leuk! Het is een inkijkje in het leven van een filmster. Aan de ene kant heeft hij veel geld, glamour en goede feestjes. Aan de andere kant is daar de eenzaamheid, de verwijdering van vrienden en familie. Iets waar je niet snel bij stilstaat als je denkt aan het leven van een acteur, maar daarom niet minder makkelijk. Door deze problemen krijg je binding met Graham en Ellie en blijft het boek interessant. Het begin van het boek is heel pakkend door de korte mailtjes tussen Ellie en Graham. In de eerste drie bladzijdes leer je hen allebei in een keer kennen. Zo weet je dat Graham een varken heeft en Ellie van de zonsondergang en cheeseburgers houdt.

Leuk is dat de mailwisseling van het begin van het boek blijft terug komen. Dit zorgt voor lucht in het verhaal, want ze staan vol korte grapjes en leuke woordspelingen die de gebeurtenissen van het boek Het boek is hierdoor grappig en boeiend, tot de laatste bladzijde.

 Over de auteur
Jennifer E. Smith brak wereldwijd door met haar debuut De statistische waarschijnlijkheid van liefde op het eerste gezicht, een boek dat ook in Nederland lovend is ontvangen. Happy Mail is haar tweede jeugdroman. Smith is redacteur bij uitgeverij Ballentine in New York.

Tekst: Ilse Maas

[isbn] 9789026134234[/isbn]

Lees ook:Nieuw boek en nationale Wreck this bookstore-dag
Lees ook:Raynor Arkenbout bewerkt verhaal uit Bizar tot korte film
Lees ook:Will Smith helemaal niet zo aardig…
Lees ook:15 jaar oude en al 14 boeken geschreven
Lees ook:Voor Katja Schuurman, Tooske Ragas en andere zwangere vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.