Voor Katja Schuurman, Tooske Ragas en andere zwangere vrouwen

Misschien heb je het nieuws zojuist ook vernomen, maar presentatrice Tooske Ragas – bij sommige misschien nog beter bekend onder haar meisjesnaam Tooske Breugem – is weer in verwachting. Ze is nu twaalf weken zwanger. Samen met zanger/acteur Bastiaan Ragas heeft ze al twee kindjes, namelijk Leentje van twee en Fien van één. Nu weet ik niet of ze voor de meisjes een invulboek bij heeft gehouden, maar voor de nieuwste telg raad ik dat haar zeker aan. ‘Wat word je groot!’ van Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk is met de illustraties van Carin Vogtländer echt een aanrader.

‘Wat word je groot!’ is een invulboek voor jouw mijlpalen van baby tot kleuter. Zo is er natuurlijk eerst ruimte voor het geboortekaartje, de eerste foto en verhalen over de eerste weken tijdens de kraamtijd. Dan zijn de ouders natuurlijk zo druk dat het één ander mooi kan worden samengevat. Verder wordt de familie onder de loep genomen, zodat de nieuwste telg later alles weet over zijn rol in het gezin. Bijvoorbeeld of je als baby al een duidelijke lievelingsoom of -tante hebt.

En zo kan het boek met allerlei leuke zaken aangevuld worden totdat het kindje naar school gaat. Natuurlijk komt ook die grote stap aan bod, net als verhalen over je babyspeeltjes,  taalontwikkeling, uitjes, oppas en feestjes. Daarnaast valt er in dit boek ook het nodige voor de moeders te lezen, want voor ieder invullijstje staat een leuk teksje. Natuurlijk maken de illustraties het geheel helemaal af.

Natuurlijk weet je niet of je kind dit nu leuk vindt. Ik kan in ieder geval vertellen dat ik het erg leuk vond om het soortgelijke boek te lezen dat mijn moeder 25 jaar geleden voor me invulde.

Wat word je groot! – Lenny Duijvelaar en Anjo Geluk, ISBN 9789049998578, € 15,95

UPDATE: En natuurlijk is dit ook een aanrader voor Katje Schuurman en haar man Thijs Römer, die hun eerste kindje verwachten.

Lees ook:Boekboxen met leuk extraatje
Lees ook:Vriendin in de strijd voor het gehandicapte kind
Lees ook:Dit debuut raden diverse lezers aan
Lees ook:Weer Vlaming die schrijfwedstrijd Uitgeverij Contact wint
Lees ook:Boektrailer: Alex van Galen – Ideale ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.