Moord op een diender – boek als eerbetoon

In 2008 werd politieagent Gabriëlle Cevat doodgeschoten toen zij een man aansprak op diens rijgedrag; een moord die Nederland schokte in een tijd waarin respect voor de politie allang geen vanzelfsprekendheid meer was. Oud-hoofdcommissaris J.A. Blaauw heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar moorden op politieambtenaren.

In totaal zijn in de loop der tijd 53 Nederlandse politiemensen door (crimineel) geweld om het leven gebracht. Blaauw beschrijft in ‘Moord op een diender’ de soms gruwelijke daden ― zoals de koelbloedige moord op vier agenten in het Groningse Grootegast in 1929 die wereldnieuws werd ― en zet ze in historisch perspectief. Hij neemt de lezer mee in zijn onderzoek en laat zien hoe de samenleving door de jaren heen reageerde op deze gebeurtenissen. Ook de tragische dood van politieagent Dick Haveman die op woensdagavond 13 april jl. met zijn eigen dienstwapen werd doodgeschoten in het Groningse dorp Baflo komt in het boek aan de orde.

Over de auteur
Jan Blaauw, ex-hoofdcommissaris van Rotterdam, heeft gedurende zijn veertigjarige loopbaan, maar ook daarna in binnen- en buitenland, rijke ervaring opgedaan met en onderzoek gedaan naar moordzaken. Ook speelde hij een belangrijke rol in de afwikkeling van de Puttense moordzaak. Regelmatig zoekt hij de publiciteit om in zijn ogen slecht recherchewerk aan de kaak te stellen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Turkse journalist Nedem Sener vervolgd om boek over Hrant Dink
Lees ook:Wijkagent voelt afnemende status elke dag
Lees ook:Onthullingen in boek over moord op John F. Kennedy
Lees ook:Harde misdaadthriller over drugshandel en politiecorruptie
Lees ook:Gijs Wanders’ ontluisterende roman over de Braziliaanse favelas

Eén reactie op “Moord op een diender – boek als eerbetoon

  1. Annika

    een geweldig goed boek met veel eerbetoon. Dat kan je merken.
    Dank u voor het schrijven!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.