Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing van start

De Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing is weer van start gegaan. Het is de elfde keer dat de populaire thrillersite de verkiezing organiseert. De Crimezone Thriller Awards, de enige publieksprijzen voor het spanningsgenre in Nederland en Vlaanderen, worden op 27 oktober aanstaande tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer uitgereikt.

Er kan gestemd worden tot 15 oktober aanstaande via de verkiezingspagina op www.crimezone.nl/bestethriller2013. De stemmer kan zijn of haar top 3 samenstellen uit de geselecteerde titels, maar mag ook zelf een titel nomineren. Vanaf 16 oktober zullen per categorie (Nederlandstalig en Buitenland) de tien boeken met de meeste stemmen bekend worden gemaakt. De stemmers maken kans op bijzondere prijzen, waaronder een aantal exclusieve, door Dan Brown gesigneerde, Engelse edities van zijn bestseller Inferno.

De redactie van Crimezone selecteerde 99 spannende boeken uit binnen- en buitenland uit een lijst van meer dan 400 titels die voor het eerst verschenen tussen 1 september 2012 en 1 augustus 2013. De afgewogen selectie kwam tot stand door: beoordelingen op de site (recensenten en lezers), afzetcijfers zoals gepubliceerd door marktonderzoekbureau GfK en de beoordelingen van de laatste editie van de VN Detective & Thrillergids. De volledige stemlijst werd eerder gepubliceerd in de vijfde editie van Crimezone Magazine.

Voor de uitreiking van de 11de Crimezone Awards is de thrillersite een samenwerking aangegaan met het Nederlands Thrillerfestival. Op zondag 27 oktober staat het Stadstheater in Zoetermeer volledig in het teken van het spannende verhaal. De Crimezone Award-uitreiking begint op 16.00 uur en is voor het eerst ook toegankelijk voor publiek.

Naast de prijzen voor Beste Nederlandstalige en Beste Buitenlandse Thriller wordt ook de Crimezone Debuutprijs 2013 uitgereikt aan de schrijver van de beste debuutthriller. Genomineerd voor deze prijs zijn Peter van Beek met Drift (De Crime Compagnie), Victoria Farkas met Bitter (Mistral), Arjen Lubach met IV (Podium), Thomas Olde Heuvelt met HEX (Luitingh) en Dennis Rijnvis met Savelsbos (Cargo). Het is de eerste lezersjuryprijs van de thrillersite.

De jury van de nieuwe Crimezone Debuutprijs 2013 bestaat uit de Crimezone Club van Tien, waarin tien enthousiaste thrillerfans uit Nederland en België zitten. De jury van de eerste editie wordt voorgezeten door Crimezone-hoofdredacteur Sander Verheijen.

Lees ook:Genomineerden voor Crimezone Debuutprijs 2013 bekend
Lees ook:Schrijf een thriller in 25 woorden…
Lees ook:Karin Slaughter wint Crimezone Thriller Award
Lees ook:Crimezone zoekt de thrillerkenner van het jaar
Lees ook:Crimezone Thriller Awards: Tess Gerritsen + Charles den Tex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.