Genomineerden voor Crimezone Debuutprijs 2013 bekend

Arjen Lubach, Thomas Olde Heuvelt, Victoria Farkas, Peter van Beek en Dennis Rijnvis zijn de vijf genomineerden voor de eerste lezersjuryprijs van Crimezone.nl. Zij werden met een meerderheid van stemmen verkozen door de bezoekers, de tienkoppige jury en de redactie van de thrillersite. De thrillerdebuten van Lubach en Olde Heuvelt waren samen goed voor meer dan 30% van de stemmen.

De Crimezone Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor Nederlandstalige debutanten in het thrillergenre. Het is de eerste lezersjuryprijs van de grootste thrillersite van Nederland en Vlaanderen. De jury van de nieuwe Crimezone Debuutprijs 2013 bestaat uit de Crimezone Club van Tien, waarin tien enthousiaste thrillerfans en Crimezone-ambassadeurs zitting hebben, met een wisselende juryvoorzitter. De jury van de eerste editie wordt voorgezeten door Crimezone-hoofdredacteur Sander Verheijen.

De shortlist voor de Crimezone Debuutprijs 2013 valt op door een enorme diversiteit. Zo werden een politieroman, een psychologisch thriller en een klassieke ‘whodunnit’ genomineerd en werden er boeken vergeleken met het werk van Stephen King en Dan Brown. Opmerkelijk: drie van de vijf genomineerde schrijvers werden al eerder gepubliceerd in andere genres, maar debuteerden in het thrillergenre.

Genomineerd voor de Crimezone Debuutprijs 2013 zijn:
Peter van Beek • Drift (De Crime Compagnie)
Victoria Farkas • Bitter ( Mistral)
Arjen Lubach • IV (Podium)
Thomas Olde Heuvelt • HEX (Luitingh)
Dennis Rijnvis • Savelsbos (Cargo)

De Crimezone Debuutprijs 2013 vervangt de Crimezone publieksprijs voor het beste thrillerdebuut. De eerste aanmoedigingsprijs wordt op zondag 27 oktober aanstaande uitgereikt als onderdeel van het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer. Naast de lezersjuryprijs worden tevens de publieksprijzen voor Beste Nederlandstalige Thriller en Beste Buitenlandse Thriller uitgereikt. Half september wordt de longlist van 100 thrillers bekendgemaakt in de vijfde editie van Crimezone Magazine.

De winnaar van de Crimezone Debuutprijs 2013 ontvangt naast de Award een promotiecampagne op Crimezone.nl en in Crimezone Magazine ter waarde van 1.500 euro.

Lees ook:Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing van start
Lees ook:Arjen Lubach wint met IV Crimezone Debuutprijs
Lees ook:Corine Hartman schrijft beste Nederlandse thriller
Lees ook:Crimezone magazine nu ook via App te lezen
Lees ook:Karin Slaughter wint Crimezone Thriller Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.