Ramsey Nasr ontvangt E. du Perronprijs voor dichtbundel

Wethouder van Cultuur van de gemeente Tilburg, Marjo Frenk, zal op 10 mei de 22ste E. du Perronprijs uitreiken aan Ramsey Nasr voor zijn dichtbundel ‘Mijn nieuwe vaderland. Gedichten van crisis en angst’.

Ramsey Nasr (1974) is acteur, dichter/schrijver en regisseur. In 2009 werd hij voor een periode van vier jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands.

‘Mijn nieuwe vaderland’ is een hybride bundel waarin gedichten, essays en lezingen verzameld zijn. De jury is van mening dat Nasr in deze bundel doet wat van een Dichter des Vaderlands verwacht mag worden: hij geeft een cultuurkritische en pijnlijke diagnose van het hedendaagse Nederland. Hij deinst er niet voor terug om zich in scherpe bewoordingen uit te laten over maatschappelijke misstanden en neemt daarbij zijn rol als publieke intellectueel serieus. Daarmee getuigt hij een erfgenaam van Du Perron te zijn.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc). De E. du Perronprijs is bedoeld voor mensen of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving. Net als Du Perron in zijn tijd, signaleren zij grenzen en doorbreken ze scheidsmuren die wederzijds begrip tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de weg staan.

[isbn]9789023469940[/isbn]

Lees ook:Koen Peeters wint E. du Perronprijs met roman over Rwanda
Lees ook:E. du Perronprijs voor Alice Boots en Rob Woortman
Lees ook:Nominaties Rachida Lamrabet, Ramsey Nasr en Nazmiye Oral
Lees ook:Genomineerden E. du Perronprijs 2012 bekendgemaakt
Lees ook:Genomineerd voor de E. du Perronprijs 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.