Inge Ipenburg schrijf spannende debuutroman

Actrice Inge Ipenburg heeft een intrigerende debuutroman geschreven. Na ruim twee jaar is het zover: Het gerecht is klaar! Het is een spannend, actueel en geestig boek dat leest als een trein. Het houdt de lezer tot aan de laatste pagina’s in het ongewisse over de afloop.

“Ik had Inge drie jaar geleden gevraagd als juryvoorzitter van De Gouden Strop. Wat Inge als actrice extra meebracht was een gedegen inzicht in de psychologie van personages. Als geen ander wist zij dat handelingen, gedrag, maar ook zaken als taalgebruik en uiterlijk een personage tot een kloppend geheel maken. Die kennis heeft zij nu ook voor haar debuutroman ingezet. Haast ieder personage is compleet genoeg voor weer een heel eigen verhaal”, vertelt Remco Volkers van literair agentschap ‘Het kantoortje van Remco’.

Al tijdens het juryvoorzitterschap raakte Ipenburg geïnspireerd en begon zij voorzichtig aan een verhaal. “Ongeveer twee jaar geleden liet Inge mij de eerste hoofdstukken lezen, en die waren veelbelovend.” Met tussenpozen schreef Inge verder, de afgelopen maanden ging het ineens hard. Inmiddels is de eerste versie voltooid en wordt er druk geschaafd en geschrapt.

De personages zijn levensecht en om van te houden. “Soms kreeg ik ’s avonds berichtjes van Inge als: Davy is geraakt! Een schampschot, maar het was wel heel naar. Dat was ook heel naar, want Davy is een lieve autistische jongen. De belevenissen van veel personages gingen ons trouwens aan het hart. We kunnen over ze kletsen alsof het oude vrienden zijn.”

Over Het gerecht:
Sandra Hazelaar is een voormalig actrice, die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar eigen cateringbedrijfje en Keukenrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop.

De verkrachter is niemand minder dan de bekende strafadvocaat mr. Joachim Hansson. Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Zo zorgt Hansson ervoor dat Sandra’s zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen.

Maar Hansson heeft niet gerekend met de nieuwe vrienden en kennissen (tegen wil en dank) van Sandra. Ieder van hen heeft wel een rekening te vereffenen met mr. Joachim Hansson.

Lees ook:Inge Ipenburg juryvoorzitter Gouden Strop 2011
Lees ook:Aan de keukentafel van Sandra Ysbrandy
Lees ook:Filmrechten Het gym Karin Amatmoekrim verkocht
Lees ook:Leon Verdonschot Meest Sexy Vegetariër
Lees ook:Gwyneth Paltrow schrijft gids over Londen

Eén reactie op “Inge Ipenburg schrijf spannende debuutroman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.