Kobo breidt Kobo Writing Life uit met nieuwe functies

Kobo kondigt aan dat Kobo Writing Life (KWL) is uitgebreid met een aantal nieuwe functies. KWL is een zelfpublicatie platform dat auteurs in staat stelt om op eenvoudige wijze zelf boeken (eBooks) te publiceren. Ook kunnen auteurs hun eigen werk direct met KWL redigeren. Sinds de lancering van KWL in juli vorig jaar, hebben meer dan 17.600 auteurs uit 184 landen, meer dan 100.000 ebooks in 54 talen gepubliceerd. De nieuwe functies van KWL zorgen ervoor dat auteurs op het KWL platform direct boeken kunnen schrijven. Hierdoor besparen ze veel tijd bij het redigeren van hun eigen werk.

Om het publicatieproces te versimpelen, biedt Kobo de mogelijkheid om vanaf de start gebruik te maken van een WYSIWYG editor binnen het Writing Life platform. Hiermee is het niet langer nodig om een bestand in Microsoft Word of Rich Text Format over te zetten. Daarnaast kan men het bestand aanpassen en behoudt men controle over hun boek. De WYSIWYG editor zorgt er daarnaast voor dat de layout en het format van het bestand door de auteur kunnen worden bepaald. Auteurs kunnen met deze functie tevens ePub bestanden snel en simpel te updaten, zonder dat daar extra software voor nodig is.

“Bij de ontwikkeling van Kobo Writing Life hebben we goed naar de wensen van auteurs geluisterd en ook nu blijven we doorgaan met het verbeteren van onze zelfpublicatie tool,” Mark Lefebvre, Director of Sel-Publishing en Author Relation bij Kobo. “Kobo is het enige internationale eReading bedrijf dat auteurs een open zelfpublicatie service biedt en waarbij de auteur ook centraal staat. We brengen hen in contact met een wereldwijd netwerk van lezers en maken het voor hen zo eenvoudig mogelijk om een eBook te schrijven, redigeren en publiceren.”

KWL heeft in haar eerste jaar enorme successen geboekt. Boeken die via KWL zijn gepubliceerd zijn goed voor 10 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Lees ook:Libris gaat Kobo e-reader in Nederland verkopen
Lees ook:Kobo vergroot opslagruimte Arc tablet; komt in november
Lees ook:Kobo ereading app voor BlackBerry 10 smartphones
Lees ook:Kobo Glo als beste getest door de Consumentenbond
Lees ook:Nieuwe Kobo’s: met Mini, Glo en Arc eReader voor ieder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.