Libris gaat Kobo e-reader in Nederland verkopen

De Kobo Touch eReader is vanaf eind deze maand ook verkrijgbaar in Nederland. Boekhandelsgroep Libris Blz biedt deze gadget aan via de site en een aantal geselecteerde winkels.

De Kobo Touch biedt een geweldige leeservaring, dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen met Infrarood Touch Technologie, waarmee je met een vingertop eenvoudig de eReader kan bedienen. Met de intuïtieve touch interface kunnen lezers daarnaast een zin markeren, een woord opzoeken, inzoomen, de letters vergroten, of snel binnen een boek of bibliotheek navigeren. Daarnaast is het eenvoudig om een boek op te zoeken met behulp van Wi-Fi en een virtueel toetsenbord.
 
De Kobo Touch eReader is de eerste eReader die beschikbaar is in meerdere talen. Lezers kunnen kiezen uit de talen Engels, Frans, Canadees Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Nederlands. Daarnaast biedt de eReader lokale content, lokale aanbevelingen en toegang tot een lokale Kobo winkel.
 
De belangrijkste Kobo Touch eReader features op een rij:
·         De Kobo Touch is uitgerust met het nieuwste Pearl 6” eInk-scherm en ondersteunt maar liefst 16 grijstinten. Het scherm spiegelt niet en is gemakkelijk leesbaar in fel zonlicht.
·         De eReader reageert zeer snel en biedt een intuïtieve ervaring zodat de lezer zich kan concentreren op het boek en niet op het apparaat.
·         Kobo’s bekende gewatteerde soft-touch achterkant en het reisvriendelijke formaat bieden de ultieme leeservaring en -comfort. De Kobo Touch soft-touch is verkrijgbaar in vier kleuren.
·         De bediening kan eenvoudig worden aangepast zodat de Kobo Touch ook makkelijk te bedienen is voor linkshandige lezers
·         De Kobo Touch biedt keuze uit zeven lettertypes en 25 lettergroottes, zodat deze afhankelijk van het individuele gezichtsvermogen eenvoudig kan worden aangepast.
·         Naast de keuze uit meerdere lettertypes kan men ook eigen lettertypes toevoegen.
·         Al lezend kunnen gebruikers notities in het boek aanbrengen of een favoriete passages markeren. Daarnaast kan men ook surfen en notities bewerken met behulp van de annotatielijst.
·         Een volledig instelbare refresh rate om snel te kunnen bladeren.
·         Een pictogram waarschuwt de lezer wanneer de levensduur van de batterij nog maar tien en vijf procent is.
·         Wanneer de Kobo Touch eReader wordt uitgeschakeld of de slaapstand ingeschakeld, verschijnt  de  boekomslag in een volledig scherm.
·         Lezers kunnen eenvoudig te weten komen hoe ver ze al in een boek zijn door gebruik te maken van de voortgangsindicator.
 
De Kobo eReader Touch editie heeft een batterijlevensduur tot één maand en er kunnen maar liefst 30.000 boeken opgeslagen worden in het uit te breiden geheugen. Hiermee biedt de eReader elke lezer de vrijheid om overal en altijd te lezen.
 
De Kobo eReading service is ontwikkeld op een open platform. Hierdoor hebben consumenten ook toegang tot boeken van andere winkels. Tevens kunnen lezers op de veelzijdige Kobo eReader Touch editie ook eBooks lezen in ePub, PDF en MOBI-format; beeldmateriaal bekijken in JPEG, GIF, PNG, BMP en TIFF-format; materialen bestuderen in TXT, HTML en RTF-format; en genieten van stripboeken in CBZ en CBR format. Daarnaast kunnen ze ook eBooks lenen en lezen bij de lokale publieke bibliotheek.
 
Kobo biedt lezers ook toegang tot Reading Life, de eerste sociale eReading experience ter wereld. Reading Life biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld passages, citaten en ervaringen te delen met vrienden in de vorm van een boekenclub of via Facebook en Twitter. Daarnaast kunnen gebruikers hun leesstatistieken bijhouden en leuke awards verdienen wanneer bepaalde mijlpalen en doelen worden behaald.
 
Kobo biedt gratis eReading apps, zodat gebruikers ook via de meest populaire systemen toegang hebben tot eBooks. Kobo ondersteunt desktops, laptops, tablets, Android telefoons, iPhones, iPads, Blackberry smartphones en Blackberry PlayBooks. Daarnaast heeft men via deze weg ook toegang tot de Kobo winkel. Met Kobo Sync kan je bibliotheek eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen de verschillende toestellen en blijft je collectie altijd up-to-date.
 
De Kobo Touch eReader is te koop voor € 129,00

Lees ook:Verras je moeder met complete bibliotheek voor Moederdag
Lees ook:Kobo Glo als beste getest door de Consumentenbond
Lees ook:Nieuwe Kobo’s: met Mini, Glo en Arc eReader voor ieder
Lees ook:Kobo introduceert Limited Edition Kobo Aura HD eReader
Lees ook:Kobo vergroot opslagruimte Arc tablet; komt in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.