Kobo vergroot opslagruimte Arc tablet; komt in november

De Kobo Arc 7” Android 4.0 tablet is vanaf november in de winkels verkrijgbaar met een extra grote opslagruimte van 16GB, 32GB of 64GB. De Arc tablet biedt consumenten nu nog meer keuze om hun favoriete muziek, films, eBooks en websites te ontdekken, op te slaan en te ervaren.

De speciaal voor Kobo ontwikkelde interface, genaamd Tapestries, reageert op ‘gepinde’ content van de gebruiker en geeft aanbevelingen met betrekking tot video’s, boeken, webpagina’s en andere content. De Kobo Arc is de enige tablet die inhoud aanbeveelt op basis van de belangen van de gebruiker en niet middels de betaling- en browsegeschiedenis. Behalve de cross-media zoekmachine heeft de tablet ook meer eReading opties om de Arc ervaring persoonlijker te maken. Zo wordt de tablet verkocht in de kleuren zwart en wit, met een blauwe of paarse achterkant.

De Arc brengt video’s en foto’s tot leven dankzij het 7 inch high-definition scherm, met een kijkhoek van 178 graden, 215 pixels, 1280×800 resolutie en 16 miljoen kleuren. Het ultra duurzame glas is beter bestand tegen schade dan elke andere tablet die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Daarbij is hij, met zijn gewicht van 364 gram, één van de lichtste 7 inch tablets van dit moment. Bovendien biedt de tablet door de batterijlevensduur van meer dan 10 uur een extra lange multimedia ervaring.

Foto’s maken en muziek luisteren
De Kobo Arc heeft SRS TruMedia speakers aan de voorkant, een ingebouwde microfoon en een 1.3 MegaPixel camera om foto’s te maken. Daarnaast is de tablet voorzien van een ingebouwde microfoon en 802.11 WiFi, om gemakkelijk verbinding te maken met het web en extra kosten te vermijden. Met het volledig gepersonaliseerde besturingssyteem van de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kunnen consumenten deze tablet configureren. Het bedrijf is al bezig met de ontwikkelingsplannen voor de Android 4.1 (Jelly Bean). Met Google Play heeft men met de Kobo Arc toegang tot meer dan 600.000 apps, waaronder Facebook en Twitter.

Read Freely
Met de Arc draagt Kobo bij aan zijn ‘Read Freely’ filosofie, die consumenten aanmoedigt om overal, op elk moment en op elke apparatuur dan ook te lezen. Kobo’s eReading platform synchroniseert automatisch met de bibliotheek van de lezer op verschillende apparatuur; zowel op Kobo’s eReaders als op de gratis Kobo apps, die beschikbaar zijn voor vrijwel elke desktop, tablet, eReader en smartphone. Met de nieuwe eReader familie, groeiende bibliotheek van meer dan 3 miljoen eBooks in 60 talen, biedt Kobo volop keuze uit meer dan 10 miljoen gebruikers over 190 landen.

De Kobo Arc zal vanaf november verkrijgbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van €199,- (16GB), €249,- (32GB) en €299,- (64GB).

Lees ook:Kobo introduceert Limited Edition Kobo Aura HD eReader
Lees ook:Geef je vader een bibliotheek voor Vaderdag met de Kobo Arc
Lees ook:Kobo ereading app voor BlackBerry 10 smartphones
Lees ook:Nieuwe Kobo’s: met Mini, Glo en Arc eReader voor ieder
Lees ook:Doe jouw Valentijn een literaire verassing cadeau

0 reacties op “Kobo vergroot opslagruimte Arc tablet; komt in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.