Boekenbeurs sponsort natuurgebieden dankzij papierophaling

De opbrengst van het papier en karton dat tijdens de Boekenbeurs door vrijwilligers van Natuurpunt werd opgehaald, schenkt Boek.be integraal aan Natuurpunt. Het geld gaat naar de Antwerpse natuurgebieden de Kalmthoutse Heide, Ruige Heide en de Kooldries.

Beurzen zijn gekend voor hun vaak enorme hoeveelheden papier- en kartonafval en dat is bij de Boekenbeurs in Antwerp Expo niet anders. Ook voor de editie van 2012 werd de samenwerking met Natuurpunt als papierverantwoordelijke verder gezet.

Van 26 oktober tot 12 november 2012 gingen vrijwilligers van Natuurpunt Antwerpen Noord, Natuurpunt Hobokense Polder en Natuurpunt Rupelstreek samen keihard aan de slag. Zowel voor als na de openingsuren van de Boekenbeurs werden elke dag papier en karton netjes gesorteerd en uit de weg geruimd, zodat boekenliefhebbers ieder dag een netjes opgeruimde beurs konden bezoeken.

Niet minder dan 32 vrijwilligers van Natuurpunt namen aan deze ophaalactie deel. In totaal werd er 238 uur werk geleverd voor de papierophaling en werd er maar liefst 15.820 kg aan papier en karton verzameld.

Lees ook:Boekenbeurs lanceert boordevol programma
Lees ook:Boekenbeurs TV-tip
Lees ook:Boekhandel Stumpel opent webshop
Lees ook:Boekenheld van Sam De Buysscher lanceert Boekenbeurs
Lees ook:Toppers op de Boekenbeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.