Terug de ruimte in met André Kuipers; drie boeken

In het najaar van 2012 verschijnen drie boeken met André Kuipers in de hoofdrol:
‘André Kuipers. De Biografie’, ‘André het astronautje’ en ‘Jij bent astronaut van… ruimteschip Aarde’. Tijdens een speciale André Kuipers-dag worden de boeken gelanceerd.

Wat we kunnen verwachten:

André Kuipers is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. In 2004 wordt hij vanuit Kazachstan gelanceerd naar het internationale ruimtestation ISS. In 2011 vliegt Kuipers opnieuw naar de ruimte. Dit keer voor bijna een halfjaar. Aan boord van het ruimtestation is hij arts, wetenschapper, docent en ambassadeur voor goede doelen. Maar hij is ook echtgenoot, vader van vier kinderen en – nog altijd – een dromer.

André Kuipers vertelt over zijn spannende missies en jaren van training. Hij spreekt openhartig over de offers die hij bracht om in de ruimte te komen. Over doorzetten, onzekerheid en de voortdurende dreiging van medische keuringen die hem voorgoed aan de grond zouden kunnen houden.’André Kuipers. De biografie’ biedt een unieke inkijk in de ruimtevaartwereld én het persoonlijke verhaal van de man achter de missie.

Sander Koenen is freelance journalist en fotograaf voor onder meer KIJK, Quest en National Geographic. Voor het boek ‘Missie DELTA’ (2004) volgde Koenen Kuipers op de voet tijdens trainingen en de lancering. De afgelopen jaren deed hij dat opnieuw in Moskou, Houston, Keulen en Baikonoer. Voor ‘André Kuipers. De biografie’ spraken de astronaut en de journalist wekelijks met elkaar, waar Kuipers ook was: op aarde én daarbuiten.

‘André het astronautje’
Het kinderboek ‘André het astronautje’ heeft Kuipers zelf geschreven. Hij bedacht dit verhaal aan boord van het ruimtestation ISS en las het vanaf daar voor aan zijn twee jongste kinderen. Natascha Stenvert heeft het boek geïllustreerd. De opbrengst van dit boek gaat naar Stichting Hoogvliegers.

Kleine André vindt de maan heel mooi.
Elke dag kijkt hij ernaar.
Overdag is de maan grijs, maar ’s nachts is hij geel.
‘Waarvan is de maan eigenlijk gemaakt?’ vraagt hij aan Muis.
‘Van diamant? Of van kaas misschien?’
André zou er weleens een hapje uit willen nemen…

Kinderboek met exclusief beeldmateriaal
En dan is er ook nog ‘Jij bent astronaut van… ruimteschip Aarde’. Dit boek heeft Sander Koenen geschreven. Héél ver weg, ergens tussen de sterren en de planeten in het heelal, zit André Kuipers vanaf een ruimteschip naar de aarde te kijken. Het schip draait in anderhalf uur rond de aarde en geeft André een unieke, buitenaardse kijk op onze planeet. Want als je erboven zweeft, kun je de aarde in één oogopslag zien. En zo kun je heel wat leren.

Dit boek neemt jonge lezers (9+) mee naar het ruimtestation om van daaruit alles te leren over onze aarde. Reis mee met André Kuipers en bekijk de aarde door de ogen van een echte astronaut. Dit boek staat vol leuke feiten, proefjes en tips.

Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna

Lees ook:MatchBoox met André Kuipers de ruimte in
Lees ook:André Kuipers lanceert collector’s item: boek over expeditie
Lees ook:Rachel Hazes vreest boek ouders niet
Lees ook:André Hazes. Het verhaal van zijn leven; biografie Hiddema
Lees ook:André Vandorpe wordt nieuwe directeur van Boek.be

0 reacties op “Terug de ruimte in met André Kuipers; drie boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.