André Kuipers lanceert collector’s item: boek over expeditie

Uitgeverij Carrera lanceert in november 2012, met medewerking van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, een uniek fotoboek van de ruimtemissie van André Kuipers: ‘ANDRÉ KUIPERS: EXPEDITIE 30|31′. Dit exclusieve boek in XL- formaat (310 x 450 mm) wordt eenmalig uitgegeven in een gelimiteerde oplage van slechts duizend exemplaren. Het fotoverslag bevat unieke, speciaal voor het boek geselecteerde beelden.

In woord en beeld geeft ESA-astronaut André Kuipers een zeer persoonlijke inkijk in wat er achter de schermen van zijn missie is gebeurd. Beginnend met de voorbereidende trainingen in het Russische Sterrenstad en de lancering vanuit het Baikonoer Kosmodroom in Kazachstan, gevolgd door een verblijf van zes maanden aan boord van het ISS en de terugkeer naar de aarde. Veel ervaringen van André Kuipers zijn exclusief voor dit boek vastgelegd. Het bevat beelden van voor, tijdens en na de PromISSe- missie die nergens anders te zien waren. De foto’s zijn gemaakt door Kuipers zelf, zijn collega’s aan boord van het internationale ruimtestation ISS, biograaf Sander Koenen en National Geographic- fotograaf Maarten Schets. Ook is beeld opgenomen afkomstig uit Kuipers’ privéarchief.

Naast de bijzondere fotografie bevat het boek de exclusieve en complete collectie originele space patches van Kuipers’ missie. De patches zijn geborduurd op hoogwaardig materiaal. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met de bemande ruimtevaart in het algemeen en met de PromISSe-missie in het bijzonder. De collectie is samengebracht in een slipcase die apart kan worden getoond. Deze collectie patches is nergens anders verkrijgbaar. Voor deze uitgave is gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technieken en de beste materialen. Het boek wordt gepresenteerd in een cassette van hoogwaardige kwaliteit, afgezet met linnen. Het boek is voorzien van een luxe stofomslag met een linnen band.

Het boek ‘ANDRÉ KUIPERS: EXPEDITIE 30|31′ betreft een eenmalige uitgave in een gelimiteerde oplage van slechts duizend exemplaren en is na deze druk nooit meer in dezelfde vorm leverbaar. Elk boek wordt door André Kuipers persoonlijk gesigneerd tijdens een exclusieve bijeenkomst waar hij zijn missie toe zal lichten. André Kuipers schenkt de volledige opbrengst van het boek aan het Emma Kinderziekenhuis en het Wereld Natuur Fonds.

Het boek – dat €350,- kost- is enkel te bestellen via de website www.kuipersxl.nl. Dit kun je nu al doen.

Lees ook:MatchBoox met André Kuipers de ruimte in
Lees ook:Terug de ruimte in met André Kuipers; drie boeken
Lees ook:Literaire Lente en Boekenweek starten gelijktijdig
Lees ook:Grunberg-actie: genummerde hardback en gratis boekje
Lees ook:Calvin Klein brengt met Visionaire boek uit dat reageert op zonlicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.