Publiceer roman met Blurb; tover word-doc om tot boek

Blurb, het creatieve uitgeefplatform, introduceert een betaversie van de nieuwe applicatie ‘Word Add-In’, waarmee schrijvers eenvoudig van een Microsoft Word-document een Blurb-boek van professionele kwaliteit kunnen maken. De applicatie begeleidt schrijvers stap voor stap bij het maken van bijvoorbeeld een roman, gedichtenbundel of filmscenario en biedt keuze uit verschillende formaten, omslagen of opmaakstijlen. De betaversie is te downloaden vanaf de Blurb website.

Na het downloaden en installeren van de applicatie verschijnt er een nieuw ‘Blurb’ tabblad in de werkbalk van Word. Wanneer de tekst is afgerond in Word, klikt de gebruiker op de Blurb-tab en verschijnen vervolgens de keuzemogelijkheden. De Word to Book-workflow biedt vier tekstklare boekformaten; romans in pocketformaat, gedichtenbundels in tradeformaat, geïllustreerde memoires in het formaat klein vierkant en receptenboeken in het formaat standaard staand.

De Layout Guide helpt bij het ontwerpen van een boek met een professionele uitstraling. Zo worden suggesties gedaan voor een passend lettertype, plaatsing van afbeeldingen, hoofdstukindeling en paginanummering. Met een klik wordt de tekst vervolgens in het boek geladen met de juiste pagina-indeling en opmaak. Gebruikers kunnen vervolgens naar eigen inzicht het ontwerp aanpassen. Met de preview optie is het mogelijk een proefdruk te creëren om eventuele fouten te signaleren.

Met de Cover Creator kunnen gebruikers gemakkelijk hun eigen kaft ontwerpen door de gewenste onderdelen naar de juiste plek te slepen. Daarnaast is er een aantal kant-en-klare ontwerpen voor de cover, die past bij de opmaak van de binnenzijde van het boek. Als het boek dan helemaal naar wens is, kan de schrijver het via de Blurb boekwinkel te koop aanbieden.

Voor meer informatie en het downloaden van de software: http://nl.blurb.com.

Lees ook:Blurb kondigt nieuwe generatie ebooks aan
Lees ook:Stap voor stap leren werken met Microsoft Word
Lees ook:Blurb drukt elke 1,1 seconde een nieuw boek
Lees ook:Apple laat ebook-applicatie Eucalyptus alsnog toe in winkels
Lees ook:Boek.be en Centraal Boekhuis ondertekenen overeenkomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.