Blurb kondigt nieuwe generatie ebooks aan

Blurb, het creatieve uitgeefplatform, breidt ebooks uit met de mogelijkheid een digitaal boek interactief te maken. Bedenkers en makers van een Blurb-boek konden al een boek publiceren als ebook, maar kunnen nu ook videofragmenten, audiobestanden en links aan het ebook toevoegen om het verhaal te ondersteunen en te verrijken. Hiervoor introduceert Blurb nieuwe versies van de BookSmart-software, Bookify en de InDesign plug-in. Het is ook mogelijk om bestaande Blurb-boeken om te zetten naar dit ebook-formaat.

Blurb biedt een volledig platform voor iedereen die op eenvoudige wijze een mooi boek wil maken, delen en verkopen. Dat kan een fysiek boek zijn of een ebook. Bedenkers en makers van een boek stellen het boek één keer samen en kunnen vervolgens in een handomdraai het boek publiceren in print of ebook-formaat.

“We staan aan het begin van het boek van de eenentwintigste eeuw”, zegt Eileen Gittins, CEO en oprichter, Blurb. “We leven in een wereld waar bijna iedereen een smartphone op zak heeft die is voorzien van foto- en videocamera. Mensen willen deze rijke media integreren in hun boeken. Blurb ebooks bieden de vertrouwde structuur en verhaallijn van een fysiek boek, maar met meer beleving en interactie door de toevoeging van video en audio.”

Gebruikers kunnen eenvoudig video en audio van hun smartphone, computer of camera uploaden naar het boek dat is gemaakt in Blurb BookSmart, Blurb Bookify or de InDesign plug-in. Blurb ebooks zijn geoptimaliseerd om foto’s en tekst in hoge kwaliteit weer te geven en op de manier waarop de maker het heeft bedacht en ontworpen. De mogelijkheden zijn legio en in het bijzonder interessant voor kinderboeken, kookboeken of instructievideo’s waarin design en presentatie erg belangrijk zijn.

“Deze vorm van hedendaagse storytelling beschrijft de manier waarop we vandaag de dag leven; het vastleggen en consumeren van media op verschillende manieren, waar we ook gaan. Bovendien kunnen Blurb ebooks online worden verspreid”, zegt Eileen Gittins.

Blurb geeft makers van een mooi boek alles wat ze nodig hebben om hun boeken te delen en gemakkelijk te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan hulpmiddelen om een boek te delen op Facebook, een eigen blog of website, maar ook gratis vermelding in de online boekwinkel van Blurb. Auteurs bepalen zelf de verkoopprijs van het boek. De volledige winst van het fysieke boek is voor de auteur, bij een ebook is dat 80 procent, mits het is verkocht via de website van Blurb. Bovendien biedt Blurb gratis ondersteuning aan auteurs die het ebook willen voorleggen aan de Apple iBookstore. Hierna zijn de auteurs echter onderworpen aan de voorwaarden van Apple.

Meer informatie over het interactieve ebook-formaat van Blurb is te vinden op de website nl.blurb.com/ebook.

Lees ook:Nederlandse lezer verkiest geprint boek boven ebook
Lees ook:eBoekhuis start met eBooks
Lees ook:Ebook lezers lezen meer, print geniet de voorkeur
Lees ook:Primeur: e-book Bervoets met making of en deleted scenes
Lees ook:Webshop eBook.nl overgenomen door ePagine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.