Blurb drukt elke 1,1 seconde een nieuw boek

Ik kwam zojuist een interessant persberichtje tegen over Blurb. Kenden jullie dat al? Schijnt als een tierelier te gaan.

De omzet van Blurb, het online publishing platform waarbij consumenten zelf boeken van professionele kwaliteit kunnen creëren, publiceren, delen en verkopen bedroeg in 2009 $ 45 miljoen dollar. Blurb verzond in 2009 meer dan 1,2 miljoen boeken en drukte tijdens piekvolumes elke 1,1 seconde een nieuw boek. Dat is meer dan de totale hoeveelheid in de jaren daarvoor.

Het maken van een eigen boek is bij veel drukkerijen pas mogelijk vanaf een bepaalde oplage. De boeken die bij Blurb worden gemaakt, zijn echter in elke gewenste oplage te bestellen. Daarnaast zijn de boeken tegen een zelf te bepalen prijs aan te bieden in de online boekwinkel van Blurb. Vrienden en familie kunnen zo gemakkelijk boeken bijbestellen. Daarbij worden de boeken ook ‘getagged’ zodat ze vindbaar zijn via populaire zoekmachines en ze zijn te delen via social media. Zo kunnen (beginnende) auteurs eenvoudig hun boeken aanbieden aan een groot publiek.

“Ondanks de moeilijke economische tijden, groeien we sterk omdat mensen over de hele wereld vooral nu staan te popelen om hun verhaal vertellen. Het vastleggen van je werk in een boek betekent dat het er toe doet “, zegt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. “In december 2009 publiceerde Blurb in een dag meer boeken dan de meeste middelgrote uitgevers in een jaar. En tijdens piekvolumes, publiceerden we om de 1,1 seconden een nieuwe titel. ”

Naast de sterke groei van Blurb in de consumentenmarkt, stegen de inkomsten van Blurb sterk door de focus op de creatieve professionele gemeenschap, waaronder fotografen, ontwerpers en reclame-en marketingbureaus. Door de nieuwe PDF -to- Book- functionaliteit is het eenvoudig voor ontwerpers om Blurb-boeken met de ontwerptools van hun keuze te maken, met het populaire Adobe In Design bijvoorbeeld. Zo krijgen creatieve professionals van start tot finish volledige creatieve controle over hun boek. Inmiddels overtreft het aantal boeken dat via PDF-to-Book wordt geprint de verwachtingen met meer dan 20%. Daarmee wordt het een belangrijke nieuwe inkomstenbron voor Blurb.

In 2009 breidde Blurb zijn activiteiten internationaal ook aanzienlijk uit. De omzet in Europa groeide jaar op jaar met 128%. Het bedrijf breidde tevens zijn activiteiten in Australië uit. Klanten buiten de Verenigde Staten zijn nu goed voor bijna 40% van de omzet van Blurb.

Blurb in Nederland
In Nederland is Blurb actief sinds 2007. Blurb koos toen Nederland als centrale locatie voor het drukken, inbinden en versturen van de boeken. Nederlandse consumenten die voor Blurb kiezen, krijgen daarom in zeer korte tijd hun boek bezorgd.

Lees ook:Publiceer roman met Blurb; tover word-doc om tot boek
Lees ook:Blurb kondigt nieuwe generatie ebooks aan
Lees ook:Bijna dertig procent Nederlanders wil boek uitgeven
Lees ook:ECI Nederland zet succesvolle online strategie door
Lees ook:Manon Pauws ‘Daglicht’ best verkocht in succesvolle Maand van het Spannende Boek

0 reacties op “Blurb drukt elke 1,1 seconde een nieuw boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.