Prinses Laurentien leest voor bij Voorleesontbijt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest woensdagochtend 18 januari 2012 voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op basisschool De Windroos in Amersfoort. Het Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen.

Het Prentenboek van het Jaar 2012 ‘Mama kwijt’ van Ierse illustrator Chris Haughton staat centraal tijdens De Voorleesdagen. Moeders van leerlingen van De Windroos maken daarom een ‘Mama kwijt-verteltas’ met daarin het boek en allerlei daaraan gekoppelde spelletjes en opdrachten. Tijdens het voorleesontbijt wordt deze verteltas aan Prinses Laurentien én aan de klas gepresenteerd.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van de Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), vinden plaats van woensdag 18 t/m zaterdag 28 januari 2012. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens Het Voorleesontbijt lezen prominente en niet-prominente Nederlanders in het hele land peuters en kleuters voor.

Wie lezen er nog meer voor? Zie het overzicht op www.nationalevoorleesdagen.nl.

Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:BN’ers lezen voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Mama Kwijt Prentenboek van het Jaar 2012
Lees ook:Tweede Kamerleden volgen Voorleesworkshop
Lees ook:Tiende editie Nationale Voorleesdagen van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.