Tweede Kamerleden volgen Voorleesworkshop

Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens verzorgt morgen een Voorleesworkshop voor een aantal Tweede Kamerleden. Onder anderen Roelof Bisschop (SGP), Otwin van Dijk (PvdA), John Kerstens (PvdA), Paul van Meenen (D66), Pieter Omtzigt (CDA), Michel Rog (CDA) en Arno Rutte (VVD) doen hieraan mee. De Voorleesworkshop vindt plaats in het kader van de 11e editie van De Nationale Voorleesdagen die vorige week woensdag van start ging met Het Nationale Voorleesontbijt en nog duren t/m zaterdag 1 februari.

Jacques Vriens is auteur en de eerste Nederlandse Kinderboekenambassadeur. Vriens zal vertellen over het belang van voorlezen en geeft vervolgens praktische voorleestips aan de Kamerleden. Tijdens de workshop wordt er direct geoefend met de verworven kennis. Er zijn zes leerlingen (groep 7/8) van basisschool Grote Beer uit Den Haag aanwezig. Zij nemen ook deel aan de workshop. De Voorleesworkshop wordt georganiseerd in het kader van De Nationale Voorleesdagen en de campagne Vaders Voor Lezen. Zie ook www.vadersvoorlezen.nl.

De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen. De organisatie is in handen van de Stichting CPNB. Centraal staat dit jaar het Prentenboek van het Jaar 2014, Krrrr…okodil! (uitgeverij C. de Vries-Brouwers) van Catherine Rayner. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2012 verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters. De prentenboeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2014. Doel van de jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2015; nog t/m 31 januari
Lees ook:Koninklijk en vaderlijk Voorleesontbijt met Prinses Laurentien en Ruben Nicolai
Lees ook:Prinses Laurentien leest voor bij Voorleesontbijt
Lees ook:Fiet wil rennen Prentenboek van het Jaar      
Lees ook:Tiende editie Nationale Voorleesdagen van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.