Doodskap uitgeroepen tot VN-Thriller van het Jaar

De redactie van de 32ste Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland heeft ‘Doodskap’ van Arnaldur Indridason uitgeroepen tot VN-Thriller van het Jaar. Voor het tweede achtereenvolgende jaar behoren de superieure thrillers van Arnaldur Indridason tot beste boeken van het jaar.

Dit jaar is zijn nieuwste thriller Doodskap bekroond met het maximale aantal van vijf sterren en zijn in 2010 verschenen thriller ‘Onderstroom’ kreeg hetzelfde aantal sterren van de redactie van de VN Detective en Thrillergids. “Met zijn sobere, maar o, zo effectieve stijl heeft Indriđason er weer een fenomenaal goed boek van gemaakt. Vol menselijkheid en mededogen; zijn zoveelste superieure thriller”, aldus de VN Detective en Thrillergids over ‘Doodskap’.

De boeken van Arnaldur Indridason worden uitgegeven door Uitgeverij Q. 2011 is hèt jaar van Arnaldur Indridason. Uitgeverij Q nodigde begin dit jaar nog verschillende boekverkopers uit voor een bijzondere reis naar IJsland, alwaar Arnaldur Indridason hen persoonlijk rondleidde door zijn stad Reykjavik. Dit najaar verschijnt zijn nog niet eerder vertaalde thriller ‘Grafteken’ (Daudarósir).

[isbn]9789021439501[/isbn]

Lees ook:Vrij Nederland organiseert verkiezing van de Detective & Thrillergids publieksfavoriet
Lees ook:‘Dwaalsporen’ van Henning Mankell D&T Publieksfavoriet
Lees ook:Uitgeverij Q breidt uit onder leiding van Wendy Wilbers
Lees ook:Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing van start
Lees ook:VN-Thriller van het Jaar: 13 uur van Deon Meyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.