Leven Lang Leren in de file

Nederland staat massaal in de file, met grote economische schade tot gevolg. Hier lijkt voorlopig geen oplossing voor te zijn. Daarnaast wil het maar niet lukken om als land koploper te zijn in de internationale kenniseconomie. De File Academie biedt voor beide problemen een oplossing: een leven lang leren in de auto met hoorcolleges op CD.

Nederland wil koploper zijn in de internationale kenniseconomie. Het onderdeel Leven Lang Leren is een kerndoelstelling geweest van het door de vorige regering ingestelde Innovatieplatform. Helaas heeft het Innovatieplatform weinig bereikt op dat gebied.

Met haar hoorcolleges op CD en in MP3 biedt Home Academy een oplossing voor de zowel het fileleed als de wens van het Leven Lang Leren. De gemiddelde automobilist staat per maand 2,5 dag in de file. Die uren in de auto kunnen eenvoudig gebruikt worden om kennis op te doen. Tijdens een dagelijkse autorit tussen Gouda en Den Haag kan de automobilist in een maand tijd al kennis opdoen over bijvoorbeeld het ontstaan van het heelal (2 uur), over de literatuurgeschiedenis van Europa (8 uur), over de aarde en ons klimaat (6 uur) en over de geschiedenis van de atoombom (4 uur). Zo wordt de economische schade omgezet in kenniseconomische winst.

Meer informatie op www.fileacademie.nl

Lees ook:Kom lezend zwarte zaterdag 4 augustus door
Lees ook:‘Infarct!’ – de naderende stilstand van Nederland (+ korting)
Lees ook:De leukste wijncursus die er is!
Lees ook:Onstuitbare opmars van de digitale wereld
Lees ook:1950-2000: De mooiste jaren van Nederland

0 reacties op “Leven Lang Leren in de file

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.