Onstuitbare opmars van de digitale wereld

De razendsnelle digitalisering van de hedendaagse samenleving heeft ingrijpende maatschappelijke en economische gevolgen en zal leiden tot nieuwe manieren van leren, werken, ondernemen en geld verdienen. In Nederland wordt echter onvoldoende ingespeeld op de onstuitbare opmars van het internet, zo vinden Willem Vermeend en Bert Brussen. En dat terwijl het internet met een optimale inzet de economie kan moderniseren en aanjagen. Dat is hard nodig; naar verwachting wordt Nederland de komende jaren immers geconfronteerd met een lage economische groei.

‘De onstuitbare opmars van de digitale wereld’ is een pleidooi voor een nieuw beleid, waarmee Nederland kan uitgroeien tot het meest toonaangevende internetland van de wereld. Vermeend en Brussen geven in hun boek praktische voorbeelden waar bedrijven, ondernemers, werknemers, overheden en studenten hun voordeel mee kunnen doen. ‘De onstuitbare opmars van de digitale wereld’ biedt een wenkend perspectief voor groene economische groei en extra werkgelegenheid.

Over de auteurs
Willem Vermeend is internetondernemer, partner bij de BMC Groep en bijzonder hoogleraar Economics and E-Business. In de periode 1984-2002 was hij actief in de nationale politiek: als Kamerlid, als staatssecretaris van Financiën en als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tussen 2008 en 2011 publiceerde hij de bestsellers ‘De kredietcrisis’, ‘De Wij Economie’, ‘Verwarring in het land van Henk en Ingrid’ en met Emile Bode ‘Het minderheidskabinet’. Samen met Roger van Boxtel schreef hij ‘Uitdagingen voor een gezonde zorg’ en met Ronald van Gessel ‘De euro, Europa en onze economische toekomst’.

Bert Brussen is een echte digital native. Als redacteur van Geenstijl.nl, invloedrijk blogger en twitteraar en columnist van de Volkskrant is hij een toonzetter op het internet. In 2009 richtte hij het onafhankelijke online opinieplatform DeJaap.nl op.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nederland op de schop volgens Vermeend en Van der Ploeg
Lees ook:Met Lebowski en Einstein E-books Baas van Nederland
Lees ook:De WIJ Economie cadeau voor Prinsjesdag
Lees ook:Leve de euro! (gratis) – lees over euro-afschaf advies
Lees ook:Eerste Europese Social Media boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.