Laatste deel De aardkinderen-serie verschijnt 30 maart 2011

Eindelijk is het wachten voorbij. Op 30 maart 2011 verschijnt wereldwijd het zesde en allerlaatste deel van Jean M. Auels succesvolle romanserie ‘De Aardkinderen’. De Engelse titel luidt ‘The Land of Painted Caves’ en gelijktijdig zal ook de Nederlandse vertaling verschijnen. Dat maken A.W. Bruna Uitgevers en The Jean V. Naggar Literary Agency bekend.

‘The Land of Painted Caves’ verschijnt ruim dertig jaar na het eerste deel van ‘De aardkinderen’: ‘De stam van de holenbeer’ (1980). De wereldberoemde serie draait om Ayla, een jonge vrouw uit de IJstijd die leeft tussen Cro Magnonmensen en Neanderthalers. De romans staan bol van de kennis over het prehistorische leven, geschreven met een veelgeprezen gevoel voor (historisch) detail. Sinds het vijfde deel, ‘Een vuurplaats in steen’, bleef het een tijdlang stil rond Jean M. Auel.

‘The Land of Painted Caves’ wordt gepubliceerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Servië, Kroatië, Noorwegen, Denemarken, Finland, Japan en Nederland. ‘Het is een zinderende en bevredigende climax op de oorspronkelijke geplande zesdelige serie’, aldus de uitgever. De titel van de Nederlandse vertaling van The Land of Painted Caves wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Jean M. Auel is geboren in Chicago op 18 februari 1936. In 1980 schreef zij het eerste deel van haar prehistorische romancyclus ‘De aardkinderen’, en dat werd meteen een succes. ‘De stam van de holenbeer’ stond wekenlang in de internationale bestsellerlijsten en werd in dertig talen vertaald. Daarna schreef ze ‘De vallei van de paarden’ (1982), ‘De mammoetjagers’ (1985), ‘Het dal der beloften’ (1990) en ‘Een vuurplaats in steen’ (2002).

Wereldwijd zijn er meer dan 45 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht, waarvan alleen in de Verenigde Staten al 22 miljoen exemplaren. In Nederland en Vlaanderen staat de teller op ruim 2 miljoen exemplaren.

Lees ook:Aardkinderen meest succesvolle serie in de boekhandel
Lees ook:Win! Nieuwste van Jean M Auel
Lees ook:Aardkinderen-serie afgesloten door Jean M. Auel
Lees ook:Exit Vijftig Tinten… Ontdek Hacker-serie van Meredith Wild
Lees ook:Streekromankoningin Henny Thijssing-Boer overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.