De pater en het meisje: aangrijpend verhaal

Eerder blogde ik al over ‘De pater en het meisje’ waarin Gerard van Westerloo de band tussen zijn zusje Tineke en huisvriend pater Frits beschrijft. Tineke kreeg bijles Engels van de jonge, knappe pater, maar plotseling was dat over en werd de pater overgeplaatst. Vijftig jaar na dato ontdekt Van Westerloo waarom.

Van Westerloo ontdekt dat pater Frits ‘achter Venlo’ woont en gaat bij hem langs met de vraag ‘Wat heeft u indertijd met mijn kleine zusje gedaan?’ Het is het begin van een reeks lange gesprekken, die de in dit boek worden beschreven. Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar de waarheid blijkt veel ingewikkelder te zijn.

Het feit dat het zo’n gecompliceerd verhaal is, maakt dit boek ook zo bijzonder. Zeker met de wetenschap van nu, nu er steeds meer mannen en vrouwen verklaren dat ze seksueel misbruikt zijn door priesters en paters. In dit boek huil je niet mee, terwijl de misbruikte zijn/haar beklag doet. Nee, Van Westerloo neemt ons mee in het hoofd van pater Frits. Dat maakt het zo bijzonder, tenslotte kunnen velen niet meer verklaren waarom ze de kinderen misbruikten. ‘De pater en het meisje’ is dan ook een aanrader voor ieder die zich verdiept in seksueel misbruik in de katholieke kerk.

[isbn]9789023456834[/isbn]

Lees ook:Seksueel misbruik in de katholieke kerk
Lees ook:José Hennekam vertelt over misbruik in de kerk
Lees ook:Lang lezen met Tineke Beishuizen; columns, verhalen etc.
Lees ook:Van misbruik in de katholieke kerk tot tuinieren
Lees ook:Frits Wester en Jos Heymans over de formatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.