Frits Wester en Jos Heymans over de formatie

RTL-Nieuws journalisten Jos Heymans en Frits Wester volgden in het hart van de Haagse stolp de totstandkoming van het nieuwe kabinet op de voet. Ze beschrijven dit proces in ‘Over rechts. De formatie’.

Het boek bevat naast de formatiedagboeken een exclusief dubbelinterview van Jos Heymans met Mark Rutte en Maxime Verhagen, waarmee een nieuw licht wordt geworpen op deze historische formatie. Tot slot geeft Frits Wester een vlijmscherpe analyse met een blik op de toekomst.

[isbn]9789461560063[/isbn]

Lees ook:Minderheidskabinet van Willem Vermeend en Emile Bode
Lees ook:Mark Rutte leest voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Ebru Umar vertelt alles over haar interviews met BN’ers
Lees ook:Mark Rutte is Lesbisch volgens Raoul Heertje
Lees ook:Iedereen voert toneelstukjes op volgens Raoul Heertje

Eén reactie op “Frits Wester en Jos Heymans over de formatie

  1. Patricia de Ryck

    Niet PvdA-leider Job Cohen maar D66-voorman Alexander Pechtold heeft een paarse coalitie van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 onmogelijk gemaakt. Dat gebeurde al in de verkiezingscampagne, op woensdag 26 mei, tijdens het tv-debat in Carré. Dat zegt Mark Rutte, minister-president en onderhandelaar namens de VVD, in een exclusief interview over de moeizame formatie van het nieuwe kabinet.

    ‘In het Carré-debat is paars feitelijk onmogelijk gemaakt. Pechtold zei toen: ik maak van de hypotheekrente-aftrek een breekpunt. Totaal ongevraagd. Ik dacht, dat is niet handig want daarmee limiteer je de opties. Het is niet mijn schuld wat daar ineens gebeurde’, zegt Rutte in het boek ‘Over rechts, de formatie’ van RTL-journalist Jos Heymans dat op 1 december verschijnt.

    Rutte hield er tijdens de verkiezingscampagne sterk rekening mee dat er een kabinet van VVD, CDA en D66 kon komen. Hij was daarom niet blij met het breekpunt van D66. De beoogde combinatie ging niet door, omdat VVD, CDA en D66 na de uitslag niet verder kwamen dan 62 zetels.

    Rutte: ‘Ik had nooit verwacht dat de PVV boven het CDA zou eindigen. Ik dacht dat het CDA echt wel tussen de 25 en 30 zetels zou komen, niet op 21. Een coalitie met het CDA heeft in het verleden altijd goed gewerkt met D66 erbij. Dan zit je, ook sociaal-economisch, heel dicht bij elkaar.’

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.