Herman Koch laat ons smullen van zijn diner

Dat Herman Koch vandaag de NS Publieksprijs zou ontvangen voor ‘Het diner’ was voor mij geen verrassing. Het is namelijk één van de betere boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Vooraf had ik dat niet verwacht, vond al die aandacht zelfs wat overdreven. Hoe kan een boek – waarin een diner van de hoofdpersonages wordt beschreven – nu boeiend zijn?

Na het lezen van dit boek – en dat gaat als een trein, dankzij de levendige schrijfstijl van Koch – moet ik toegeven dat het echt kan. Tijdens het lezen, beleefde ik het diner.  Ik proefde de gerechten en voelde de ongemakkelijke sfeer die in de lucht hing. Wat dat betreft liet Koch me echt smullen van zijn diner. En dat alles met een herkenbaar verhaal dat ontzettend spannend is!

Kortom: Dit boek moet je gelezen hebben. Daarom verklap ik verder niets over de inhoud.

Herman Koch, Het diner, Uitgeverij Ambo|Anthos, ISBN: 9789041413680

Lees ook:Herman Koch vertelt in Selexyz Scheltema over bestseller Het diner
Lees ook:NS Publieksprijs voor Het diner van Herman Koch
Lees ook:Gaat Herman Koch zichzelf overtreffen?
Lees ook:Interesse uit Hollywood voor nieuwste Herman Koch
Lees ook:100.000ste exemplaar aan Herman Koch overhandigd

2 reacties op “Herman Koch laat ons smullen van zijn diner

  1. Bert

    Koch heeft zich geheel gebaseerd op de zaak van de doodslag op Rosario Endrinal, die door drie jongens in Barcelona op 16 december 2005 levend in brand werd gestoken, terwijl zij lag te slapen in het portaal van een geldautomaat. Vreemd dat Koch aan het begin van zijn (overigens spannende) boek niet kort refereert aan haar.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Bert, deze zaak kende ik zelf niet, vandaar dat ik ook geen link heb gelegd. Ben benieuwd of Koch zich hier ooit al eens over heeft uitgelaten. Want als journalist zou ik als ik hem zou interviewen wel vragen naar zijn inspiratiebron.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.