100.000ste exemplaar aan Herman Koch overhandigd

‘Het diner’ van Herman Koch is een bestseller, maar dat wist iedereen al. Het boek staat al acht weken in de top vijf van De Bestseller 60 en is aan zijn tiende druk toe. De auteur heeft tijdens de Boekenweek het 100.000ste exemplaar overhandigd gekregen in De Balie in Amsterdam. Ook zijn de vertaalrechten inmiddels verkocht aan Duitsland, Italië en Spanje. Over de film- en toneelrechten vinden onderhandelingen plaats.

Een week voor publicatie, op 9 januari, schreef Max Pam in HP/De Tijd dat het een blunder van de uitgeverij was dat de roman in januari en niet voor de feestdagen is uitgebracht. “Het boek had zelfs al in oktober gepubliceerd kunnen worden”, zegt George van Elburg, pr Ambo|Anthos tegen Boekblad, “maar omdat er in die maand en erna al zoveel titels uitkwamen, dachten wij: laten we het boek eens tegendraads in januari publiceren.”

Het succes valt volgens Van Elburg heel simpel te verklaren. “Het is een goed boek met een goed omslag. De onderwerpen spreken een breed publiek aan, van twintigers tot ouderen. Het succes van Het diner is een optelsom van zaken. Herman Koch zelf heeft er ook hard aan getrokken door rond de verschijning en tijdens de Boekenweek in stad en land een paar lezingen per dag te geven. Hij verwachtte ook veel van het boek, maar dat het zo’n succes zou worden had ook hij niet voorzien.”

Lees ook:Herman Koch vertelt in Selexyz Scheltema over bestseller Het diner
Lees ook:Herman Koch laat ons smullen van zijn diner
Lees ook:Gaat Herman Koch zichzelf overtreffen?
Lees ook:NS Publieksprijs voor Het diner van Herman Koch
Lees ook:Herman Koch op 1 in Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.